İZMİR

İzmir'de, bir kadın boşanma süreçleri 6 yıldır devam eden eşinin 7 yaşındaki kızlarını kaçırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Canan Özyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında evlendiği eşi O.H.Ö. ile geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtıklarını, sürecin 6 yıldır devam ettiğini söyledi.

Aynı zamanda ABD vatandaşı olan eşinin bu ülkede de açtığı velayet davaları nedeniyle sürecin uzadığını aktaran Özyiğit, mahkemenin kızları Defne'nin velayetini tedbiren kendisine verdiğini belirtti.

Kurban Bayramının ikinci günü kızını alan babasının kanuni süre bitiminde getirmediğini anlatan Özyiğit, "Bana 'Defne bundan sonra benim, benimle yaşayacak' gibi sözler söyleyince, buna hakkının olmadığını söyledim. 'Uğraşın durun o zaman' diyerek uzaklaştı. O günden beridir, ne O.H.Ö'ye ne de kızıma ulaşamadım." dedi.

Özyiğit, bunun üzerine mahkeme kararlarıyla karakola ve savcılığa giderek eşinden şikayetçi olduğunu, kızının bulunmasını istediğini anlattı.

"Önceki eşinden olan çocuklarını da kaçırmıştı"

Kızının okul kıyafetlerine sarılan, fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken anne Özyiğit, "O.H.Ö'nün, daha önceki eşinden 2 çocuğunu yurt dışına kaçırdığını biliyorum. Boşanma sürecimizin başında henüz 8 aylıkken babasının kaçırdığı Defne'yi, O.H.Ö'nün önceki eşinden olan büyük oğlu bana getirmişti." dedi.

Kaynak: AA