Canlı bomba ve arkadaşlarının yol güzergahları belirlendi. Canlı bombanın İstanbul’da buluştuğu 3 Suriyelinin ’El Muhaberat’ bağlantılı olduğu iddia edildi. Saldırıda ’RDX’ ve ’TNT’ karışımı patlayıcılar kullanılarak hazırlanan bir intihar yeleği ve 2 el bombası kullanıldığı ortaya çıktı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri Sultanahmet Meydanı’ndaki canlı bomba saldırısının ardından yaptıkları çalışmalar sonucunda Fatih, Zeytinburnu ve Beyoğlu ilçelerinde yaptığı baskınlarda 7 Suriyeliyi gözaltına aldı.
 
GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİ CANLI BOMBA İLE GELENLER

TEM Özel Tim ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerden 4’ünün canlı bomba Nabil Fadlı ile beraber 5 Ocak Salı günü sığınmacı olarak Zeytinburnu Göç İdaresi Başkanlığı’na giderek parmak izi verdiği ve bildirdiği adreste birkaç gün kaldıktan sonra da sırra kadem basan kişiler olduğu öğrenildi.
 
CANLI BOMBA VE ARKADAŞLARININ YOL GÜZERGAHI

Canlı bomba Nabil Fadlı ve yanında gelen Suriyeli 4 arkadaşının Türkiye’ye geldikten sonra ki bütün adımlarını tek tek inceleyen İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını derinleştirerek Fadlı’nın da aralarında bulunduğu 5 kişinin yılbaşından yaklaşık 1 hafta önce ilk olarak izlerini Şanlıurfa’da buldu. Ekipler, Fadlı ve 4 arkadaşının Şanlıurfa’dan sonra Ankara’ya geldiklerini belirledi. Polis, Ankara’da çeşitli adreslerde birkaç gün kalan canlı bomba ve arkadaşlarının son olarak İstanbul’a gelmesine ulaştı. TEM ekipleri şüphelilerin İstanbul’da Fatih ve Zeytinburnu’nda başta Suriyeli mültecilerin kaldığı kiralık evler ve çeşitli pansiyonlarda konakladıklarını tespit etti.
 
3 SURİYELİ’NİN  ’EL MUHABERAT’ BAĞLANTISI

Emniyet yetkilileri gözaltına alınan diğer 3 Suriyelinin ’El Muhaberat’ ile bağlantılı kişiler olduğunu iddia ederek, canlı bomba Fadlı ile İstanbul’da buluşarak saldırı planlarını aktaran ve patlayıcıları vererek yönlendiren şüpheliler olduğunu değerlendirdikleri öğrenildi.
 
2 EL BOMBASI VE ÖZEL HAZIRLANMIŞ İNTİHAR YELEĞİ

TEM ekipleri 10 kişinin ölümü, 15 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren canlı bomba Nabil Fadlı’nın Sultanahmet Camii D kapısı’ndan çıkarak meydan da gezen turist kafilesinin yanına geldikten bir süre sonra patlamaların yaşandığını belirterek, yanında bulunan 2 el bombasından birincisinin pimini çektiğini ve patlamaması üzerine 2. el bombasının pimini çekerek patlamayı gerçekleştirdiğini belirti. Polis ekipleri ayrıca Fadli’nin saldırı sırasında üzerinde ’RDX’ ve ’TNT’ karışımı patlayıcıların bulunduğu özel dizayn edilmiş bir intihar yeleği giydiğini tespit etti.
Gözaltına alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 7 şüphelinin sorgulanması devam ediyor. Polis ekipleri öte yandan çeşitli adreslere baskınlar düzenleyerek bazı şüphelileri yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.
 

Kaynak: HABER7.COM