Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'teki vakalarda Ziya Gökalp Müzesi'nin yakılmasıyla ilişik 7'si vakfedilmiş 12 maznun hakkında iddianame hazırlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta olan 356 sayfalık iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince ikrar edildi.

İddianame, 6-7 Ekim 2014'teki vakalarda yıldırı örgütü PKK'nın site yapılanması YDG-H üyeleri kabilinden Ziya Gökalp Müzesi'nin yakılıp yağmalanmasının yıldırı örgütü ideolojisi doğrultusunda gerçekleştirildiği, eyleme aşırı sayıda YDG-H çalışanının katıldığının değerlendirildiği bildirildi.

Güvenlik görevlisine 'burayı ayrılma et, yok ise seni yakarız' demişler

İddianamede, Ziya Gökalp Müzesi'nde görüngü haset asayiş görevlisi kendisine etkin bireyin ifadesine de toprak verildi. Söz konusu asayiş görevlisi, ifadesinde 'Bana 'sen burayı ayrılma et yok ise seni yakarız' dediler. Grubun art kalanı ise molotofkokteyllerini camlara ve kapılara attı.' biçiminde konuştu.

Gizli tanıklardan 'Dolunay 2014' ile 'Ilgaz 2015'in de iddianamede, yüzleri bağlı teşkilat üyelerinden bazılarının 'burası devletindir, yakalım, yıkalım' biçiminde grubu yönlendirdiği ifadesine toprak verildi.

İddianamede, 7'si vakfedilmiş 12 maznun karşı 'devletin donanması ve dünya bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 54 yıla derece mütebeddil oranlarda cezaevi cezası isteniyor.

Kaynak: AA