SİİRT - ZEKERİYA GÜNEŞ

HDP'nin çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde mağduriyet yaşayan vatandaşlar, o gün yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle önceki yıl 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde yaşanan olayların acı izleri hala hafızalardan silinmedi. Siirt'te evleri ve iş yerleri saldırıya uğrayan vatandaşlar, o anları ilk gün gibi hatırlıyor.

"Evimize yönelik birkaç kez saldırı oldu"

Kanaat önderi Mehmet Tetik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6-7 Ekim'de ülkenin kaosa sürüklenmeye çalışıldığını belirterek saldırıların derin izler bıraktığını belirtti.

"HDP yetkililerinin yaptığı açıklamalar hala zihnimdedir. '400 DAEŞ'çi var' diye derneklere saldırı yapmak istediler fakat bu milletin vakarıyla, dik duruşuyla bu algı kırılmış oldu." diyen Tetik, şöyle devam etti:

"Saldırılarda HDP'den olmayan mütedeyyin kesim özelikle hedef alındı. Gayeleri tamamıyla bir provokasyon, ülkeyi kaosa ve iç savaşa götürmekti. Saldırılar bu maksatla yapıldı. Gece evimize yönelik birkaç kez saldırı oldu. O an elektrikler de kesikti. Yasin Börü ve arkadaşlarına yaptıkları katliamı bize de yapmak istediler. Allah onlara fırsat vermedi. Teyakkuzda olduğumuz için imkanlarımız doğrultusunda karşı çıktık, devlet de bize sahip çıktı."

"O günü hayatımız boyunca unutmayacağız"

İzinsiz gösterilerde akaryakıt istasyonu ateşe verilen eski AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, o gün yaşananları, "vahşet" olarak nitelendirdi. 6-7 Ekim olayları denildiğinde akla vahşice katledilen sivil, masum insanlar ile ev ve kamu binalarının yakılmasının geldiğini dile getiren İlbaş, şunları söyledi:

"Güneydoğu'da başlayan olayları dış güçlerin de desteğiyle tüm Türkiye'ye yaymak istediler ama halkımızın izin vermemesi ve devletimizin de bunlara karşı gerekli tavrını koymasıyla olaylar yatıştırıldı. O gün yaşanan olaylara destek verenler arasında FETÖ'nün hainleri vardı. Onların desteği olmadan bu olaylar bu kadar organize edilemezdi. Biz o ihanetin şahidiydik."

Muhabir: Zekeriya Güneş

Kaynak: AA