AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar mazeret edilerek meydana gelen müsaadesiz gösterilerde Yasin Börü ve dostlarının öldürülmesine bağlı davayla ilgili, 'Mahkeme heyetine sesleniyorum, bu davada 6-7 Ekim kalkışmasının çağrısını yapan, dokunulmaz zırhı içinde Türkiye'ye, kardeşliğimize acı edenler de yargılanmalıdır' dedi.

Külünk, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tanıdık Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine bağlı davayı izledi.

Çıkışta matbuat mensuplarına açıklamada mevcut Külünk, 6-7 Ekim 2014'te Doğu ve Güneydoğu'da kullanıcılarını sokağa azmettirenlerin de katiller denli başı yerde olduğunu, dokunulmazlıklarının kaldırılması icap ettiğini söyledi.

Ölen masumların hukuklarını arkalamak yerine davaya katıldıklarını tamlayan Külünk, mahkemenin de martir bulunan bu gençlerin hukukunu koruyacağından tehlikesiz peyda kılmak istediklerini kaydetti.

Mahkemedeki duyurulmayan kanıt uygulamasını eleştiren Külünk, şunları tabir etti:

'Azmettirenler de bu katillere ellerinde satırlarla, bıçaklarla, 16-17 yaşındaki evlatlarımızı katlettirenler de bu mahkemenin önüne çıkmalı. Katil kadar, katili azmettirenler de suçludur. Aynı perspektiften yargılanmazsa bu sorun tamama ermez. Yasin'in ve dostlarının bekâr olmadığını tabir kılmak düşüncesince buradayız. Mahkemeye çığırmak istiyorum, bu davayı elbette bulunduğu istifham işareti, duyurulmayan kanıt komedisine köle etmemelidirler. Mahkemenin istemesine rağmen, ilişik fon kayıtlarını vermeyen koşut örgütün ortak ayağı bulunan ilişik salık ajansı da bu davada yargılanmalıdır zira Yasin'in katilini onlar da saklıyor. Suçluyu duyurmamak da suçtur.'

'Paralel yezitlik çetesi güç gösterdi'

'Kardeşliği darmadağın kılmak isteyenlerle ilişik fezlekeleri, TBMM'ye beklediklerini' vurgulayan Külünk, milletin kardeşliğini darmadağın kılmak isteyenlerin matematik vermesinin gerekli duruma geldiğini anlattı.

Gençlerin ölümünde dikkatsizliği bulunanlarında da matematik vermesi gerektiğine dikkati çekici Külünk, 6-7 Ekim vakalarında koşut yezitlik çetesinin, milleti devletle huzur karşıya getirmeye çabaladığını savundu.

Kaynak: AA