İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'Selam Tevhid' soruşturmasında hile yaptığına bağlı planlı anket kapsamında, o çağda fariza özne 54 hakim ve savcı hakkında hazırlanmakta olan ve Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince bildirme edilen iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner çeşidinden tamamlanarak göndermiş olduğu Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince bildirme edilen iddianamede, haklarında anket meydana getirilen hakim ve cumhuriyet savcılarının, manşet emir ve memurları ile çırçıplak isim konumundaki şüphelilerle düşün ve hisse senedi donanması içerisinde, 'silahlı yıldırı örgütü ihdas etmek ve yönetmek', 'kurulan örgüte örgen olmak', 'siyasi ve askeri casusluk', 'gizli kalması müstelzim detayları (devlet sırrı) izah ve bu suça adım etmek', 'cebir ve sertlik kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya yahut görevlerini yapmasını azda olsa veya ağız ağıza yapmasını engellemeye adım etmek', 'özel yaşamın gizliliğini ihlal etmek', 'hukuka karşıt kendisine elde edilmiş verileri kaydetmek', 'suç delillerini namevcut etme, inkâr yahut değiştirmek', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' kabilinden suçları işlediğinin anlaşıldığı bildirildi.

Şüphelilerin, PDY örgütüne mensup 'Yargı imamı- Yargı İmam Yardımcısı-Tayin Heyeti Üyesi- Ana Kadro, Üst Düzey Sorumlusu' kendisine vasıflandırılan şahıslarla onlarca telefon görüşmelerinin belirleme edilmiş olduğu tamlanan iddianamede, bu görüşmelerin birlikte kısmında kurye kendisine ifade edilen şahısların uzlaştırıcı kendisine kullanıldığı aktarıldı.

İddianamede, meşkûk hakim ve savcıların ABD, İspanya, Almanya, Avusturya, Britanya Hint Okyanusu, Sudan ve Fransa'daki bağlantılı oldukları teşekkül üyeleriyle aracısız veya kurye eliyle görüşmelerinin bulunduğu, ayrımlı birimlerde etkin meşkûk hakim ve cumhuriyet savcılarının yurtdışındaki bire birlikte telefon numaraları ile görüşmelerinin örgütsel bağlantıyı ortaya koyduğu kaydedildi.

'PDY'ye mali dayanak sağlayanlarla irtibatları var'

İddianamede, şüphelilerin aracısız veya birlikte numara derecedeki akrabalarının PDY örgütüne para sağlayıcı ve PDY kapsamında haklarında anket planlı iş çevreleriyle konuşu linkleri olduğunun belirleme edildiğine ayraç edildi.

FETÖ Lideri Fetullah Gülen'in, şüphelilerin de müdahale oldukları teşekkül üyelerine 'www.herkul.org'isimli genel ağ sitesinde toprak düzlük 'Bamteli' sohbeti kendisine bilinen bölümde 20 Aralık 2015'te gösterilen sohbetinde 'kaçın' mesajı verdiği ifade edilen iddianamede, meşkûk hakim ve savcıların 'haklarında sorun oluşturulan manşet emir ve memurları ile çırçıplak isim konumundaki şüphelilerle düşün ve hisse senedi donanması içinde FETÖ/PDY kapsamında iddiaya özellik suçları işledikleri, eylemler etraflı kendisine değerlendirildiğinde şüphelilerin, kısaca 40 salname proses içerisinde, yerel ve ecnebi iş birlikçiler ile birlikte, Türkiye Devletini sömürge durumuna getirme amaçlı, düzenlenen ve sistemli birlikte biçimde planlı birlikte organizasyonun parçası oldukları'nın anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede, şüphelilerin üstlerine müeccel suçlardan cezalandırılmaları düşüncesince 2802 mahdut Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 89. ve 90. maddeleri göre Yargıtayın ilişik ukubet dairesinde haklarında takibat açılıp, yargılanmalarının yapılmasına değişmeyen verilmesi istem edildi.

Muhabir: Melike Gallenkuş

Kaynak: AA