Merkez Sur İlçesi'nde teröristlerin kazdığı hendek ve kurulan barikatların kaldırılması ve örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için asker ve polisin operasyonları 2 Aralık'tan bu yana sürdürülürken, çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerde bir çok ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. 

Çatışmaların sürdüğü bölgede ana cadde üzerinde bulunan ve bugüne kadar birçok ünlü ismin konuk olduğu 5 yıldızlı Green Park Oteli de çatışmalarda büyük hasar gördü. Geçen temmuz ayında tadilata giren, ardından çatışma ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle bir daha açılamayan otel sahipleri ve çalışanların tesise girmesine güvenlik güçleri izin verilmediği ileri sürüldü.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Green Park Oteli sahiplerinin avukatı Fırat Öger, müvekkillerinin yapılan tadilattan sonra turistik tesislerine giremediklerini ve mülkiyet haklarını kullanamadıklarını savunarak, güvenlik güçleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 

Avukat Öger, ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği'ne de resmi başvuru yaptıklarını, ancak henüz bir sonuç alamadıklarını anlattı.Yasal mercilerde konuyla ilgili gerekli mücadeleyi sürdüreceklerini belirten avukat Fırat Öger şunları söyledi:'Yaptığımız başvurudan sonuç alamazsak, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız. Ana cadde üzerinde bulunan otelin durumu ile ilgili müvekkillerimizin yaptıkları başvurulardan sonuç alamadık. 

Mahkemeden, oteldeki zararın hasar tespiti için talepte bulunduk. Otelin bulunduğu Gazi Caddesi’ndeki yasak kalkmasına rağmen güvenlik gerekçesiyle otele girilememektedir. Otelin büyük hasar gördüğünü düşünüyoruz. Ama içine giremediğimiz için hasarın boyutunu bilmiyoruz.' Sur İlçesi'nin merkezinde kalan 114 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otelin özellikle toplantıların yapıldığı teras katının çatışmalarda büyük hasar gördüğü ve birçok duvarlarında ise kurşun izlerinin olduğu belirtildi. 

Önünde zırhlı polis araçları duran kimsenin yaklaştırılmadığı oteldeki kesin hasarın çatışmalar bittikten tespit edilmesi bekleniyor.Green Park Otel'de daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de kalmıştı.

Kaynak: DHA