SAMSUN

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde giren Adem Topçuoğlu, sınav öncesinde AA muhabirine icra ettiği açıklamada, gireceği sınavın 35'inci deneyimi olacağını söyledi.

Bafra Lisesinden 1980 senesinde izinli olduğunu, o tarihten sonraları üniversite imtihanlarına girdiğini özetleyen Adem Topçuoğlu, '35'inci kez sınava giriyorum. 4'üncü üniversitemi okuyorum. Bu yıl bitecek. İnşallah 5'inci üniversitemi seneye düşünüyorum. 3 üniversite bitirdim. Turizm otelcilik, pres fakültesi ve otobüs şoförlüğü bitirdim. Son yerine amme yönetimi okuyorum, o da bayılmak üzere' dedi.

'35'inci sınavımı bitirdim'

Liseden izinli olduktan ahir geçmiş sınavında heyecanlandığını özetleyen Adem Topçuoğlu, şunları dile getirdi:

'Lise bitiyor, ego geçmiş sınava giriyorum. Her sınava girmem bana o hatırat yaşatıyor. İlk el ve ya ikinci kez sınava giren öğrenciler beni görür görmez öğütleme veriyorum, heyecanlanmamalarını söylüyorum, 'üzülmeyin' diyorum. 'Bu birlikte numara sınav, birlikte eğer olmazsa ikinci sınav olur, üç olur' üzere maneviyat veriyorum, ego 34 kez sınava girdiğimi, gireceğim bu sınavın ise 35'inci bulunduğunu söylüyorum. Sadece şen olsunlar, kafalarına göz boncuğu nesne takmasınlar. Bu sınavın sonu yok, değme devir sınava duhul hakları var. Sorulara salim ve fikren karşılık versinler.'

Topçuoğlu, sınavın arkası sıra ise '35'inci sınavımı bitirdim, oldukça şen geçti. İnşallah başka ihvan da şen ve durgun birlikte sınav geçirmiştir, güzel olmuştur. Sınavlarda güzel olabilmek için baş döndürücü idman lazım, anca mobilyasız kuruya gelinmiyor. Benim öğrencilerden birlikte birim tane ayrıcalığım, ön hazırlığımın olmaması. 1980 yıllarındaki bilgilerle sınava giriyorum' ifadesini kullandı.

Muhabir: Hayati Arslan

Kaynak: AA