Bu kapsamda Maliye Bakanlığı'nın ait birimlerindeki reis bey yardımcıları bakanlık müşavirliğine, umumi müdürler müsteşar yardımcılıklarına, bitirme başkanları reis bey yardımcılıklarına atandı.

GİB'DE 3 BAŞKAN YARDIMCISI DEĞİŞTİ

Buna göre Gelir İdaresi Başkanlığı'nda Başkan Yardımcıları Mehmet Atuğ, Şinasi Candan ve Metin Kayrak bakanlık müşavirliğine atandı. Yerlerine ise bitirme Başkanı Ayşe Dilbay Yıldırım Bozbıyık ve Ankara Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü getirildi. Gelir Politikaları Genel Müdürü Erol Öz de bakanlık müşavirliğine atanırken, Öz'ün namına şimdilik tayin yapılmadığı düşüncesince vekaleten birlikte müddet sürdürüleceği görüldü.

BÜTÇE GENEL MÜDÜRÜ MÜSTEŞARLIĞA

Bütçe Genel Müdürü İsmail İlhan Hatipoğlu da bakanlık müsteşar yardımcılığına, bütçe umumi müdürlüğüne ise Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya getirildi. Bakanlık müsteşar yardımcısı Mürsel Ali Kaplan da bakanlık müşavirliğine atandı. Vergi Başmüfettişi Halit Öcal da müsteşar yardımcılığına atandı. Öte taraftan emektar Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman da müsteşar yardımcılığına atanacağı belirtildi.

STRATEJİYE HAKAN AY

Hem Strateji Geliştirme Başkanlığı aynı zamanda Muhasebat Genel Müdürlüğü vazifesini yürüteç Ertan Erüz, Muhasebat Genel Müdürü olurken, Bütçe Genel Müdür Yardımcısı Hakan Ay da Ertan Erüz'den boşalan Strateji Geliştirme Başkanlığına atandı. Bütçe Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul ise Personel Genel Müdürü oldu.

PİYANGO'YA DA ATAMA TAMAMLANDI

Öte taraftan Abdullah Kaya'dan boşalacak Milli Emlak Genel Müdürlüğüne DMO Genel Müdürü Tufan Büyükuzun'un, Büyükuzun'un namına de Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Levent Şahin getirildi. Milli Piyango Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Serhat Kemal Yılmaz atanırken, Genel Müdürlüğü de Genel Müdür Yardımcısı Muammer Çolak getirildi. Maliye Bakanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı Adem Kabadayı'nın da bakanlık danışman ekibine atanırken, İMİB'e da Ahmet Koçyiğit getirildi.

KAMU GÖZETİMİNE YARAŞLI GETİRİLECEK

Bu arada bakanlık müsteşar yardımcısı Genç Osman Yaraşlı'nın da Kamu Gözetimi ve Standartları Başkanlığına atanacağının beklendiği, müsteşar yardımcısı İsa Çoşkun'un da zor olabileceği öğrenildi.

MAAŞLARINI 2 YIL ALABİLECEKLER

Bilindiği kabil bulunan kadrolarından bakanlık müşavirliği ekibine tayin edilen personel 2 sene süresince emektar ekibinin aylığını alıyor. İki yıldan sonraları tayin edilmiş bulunduğu ekip karşılığı maaşa düşüyor ücretleri.

TARIM'DA ATAMALAR TAMAM

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda da defa değişimi yapıldı. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi I. Hukuk Müşaviri Tuncay Kara, Tarım Bakanlığı müşavirliğine getirildi. Yine Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığına Uğur Büyükhatipoğlu, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nevzat Birişik atandı. TİGEM'e bakanlık müşaviri Mehmet Taşan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na da Dr. Ahmet Abdullah Antalyalı, AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı, TMO'ya da TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Karayama atandı.

Ulaştırma Bakanlığı Personel Eğitim Dairesi Başkanı İsa Altıntaş bakanlık müşavirliğine, Altıntaş'ın namına Salih Yıldırım atandı. Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki MKE Genel Müdürlüğüne de Müh. Alb Murat Kayraklı getirildi.

Kaynak: HABER7.COM