İSTANBUL

Ataşehir'de, bebeğinin boşanma davası açtığı eşi tarafından kaçırıldığını öne süren Seda Nur Yücelik, polise başvurdu.

AA muhabirine konuşan Yücelik, oğlunun Kayışdağı Mahallesi Akyazı Caddesi Nusret Sokağı'ndaki evlerinden boşanma davası açtığı eşi Musa Yücelik tarafından 9 Ekim 2016 tarihinde dedesine gösterme bahanesiyle alındığını anlattı.

Eşiyle şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak üzere dava sürecinin devam ettiğini dile getiren anne Seda Nur Yücelik, boşanma davası açtığı sırada Ahmet'e hamile olduğunu kaydetti.

Baba Musa Yücelik hakkında uzaklaştırma kararı da aldırdıklarını ancak buna karşın bebeğini görmesine izin verdiklerini belirten Yücelik, "9 Ekim Pazar günü ben evde yokken gelmiş. Babamın izniyle annem bebeği kendisine göstermiş. Dedesinin evde yalnız olduğunu, Molla Ahmet'i görmeye gelemediğini, bebeği dedesine gösterme bahanesiyle alıp gitmiş. O zamandan beri bebeğimi görmedim. Daha 5 aylık, emzikteki bebek. Anne sevgisine, ilgisine muhtaç. Bebeğimden 17 gündür haber alamıyoruz." dedi.

"Köpeği döverek öldürdü"

Boşanma kararını bebek doğduğunda aldığını kaydeden Yücelik, ailesinin yanına taşındığını ve Ahmet 10 günlükken eşinin, baba evine gelip bebeği gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Burada da kavga çıkardı, anneme tekme attı, bunun üzerine uzaklaştırma karar aldırdık ancak buna rağmen istediği zaman gelip bebeği görmesine izin veriyorduk. Evli olduğumuz zamanlarda 'Anneni babanı unut. Artık bizimsin' gibi laflar ederdi. Aldığı cins köpeği söz dinlemiyor diye döverek öldürdü. Her zaman onun isteğinin yeri getirileceğini söyleyerek bana psikolojik baskı kuruyordu. Dayanamaz hale gelmiştim. Bebeğimin alınmasının ardından polise ve savcılığa başvurdum. Ailesinin ve tanıdıklarının adreslerini polise ve savcılığa bildirdik. Polis şimdiye kadar yaptığı çalışmalarda bebeğimi bulamadı. Musa, olayın olduğu gün yurtdışına çıkmış, ertesi gün dönmüş. Havalimanının güvenlik kamera görüntülerine bakıldı ve çocuk yanında değildi. Biz aradığımızda bana 'Amerika'dayım, bebek için 2 bakıcı tuttum' dedi. Bize bebek beşiği olan fotoğraflar attı ancak bebeği bize göstermedi."

Oğlunun hala İstanbul'da olduğu düşüncesini taşıdığını belirten Yücelik, "Oğlumun sesine, kokusuna hasret kaldım. Babası da yanında değilse bebeğim hiç tanımadığım insanların elinde. Bunu düşünmek beni çıldırtıyor. Ağlamaktan harap oldum. Gözümde yaş bitti, kurudu." dedi.

Yücelik, eşi Musa ve ailesi tarafından, boşanma ve tazminat davalarının geri çekilmemesi halinde bebeği göremeyecekleri yönünde tehdit edildiğini de öne sürdü.

Anneanne Sevim Sarıkaya da uzaklaştırma kararına rağmen babası olduğu için iyi niyetli davranıp bebeği Musa Yücelik'e gösterdiklerini, istediği zaman gelip oğlunu görebildiğini kaydetti.

Bebeğin babası tarafından alındığı gün, kızı Seda Nur'un hastaneye gitmek için dışarı çıktığını ifade eden Sarıkaya, şöyle konuştu:

"Sanırım evi izliyordu, kızımdan hemen sonra eve geldi. Benden bebeği hazırlamamı istedi. Evde sevmesini istedim ama dedesinin de özlediğini söyleyerek aldı. O gün normalden çok farklı sorular sordu. Ne marka, hangi boy bebek bezi kullandığımı, nasıl mama yediğini, ne zaman yediğini sordu. Bebeği alıp dönmeyeceği belliymiş ancak ben anlayamadım. Evden ayrıldıktan sonra kullandığı otomobile binerek sürücü koltuğuna oturdu. Bebeği kucağına aldı, o şekilde gidecekti. Durmasını, bebek koltuğunu getirdiğimi söyledim ancak ben aşağı inene kadar o bebeği alıp gitmişti. Bebeği aldıktan 2 saat sonra gelmeyince biz bebeği kaçırdığını düşündük, polise şikayette bulunduk. Ben yavruma yavrum yavrusuna yanıyor. 5 aylık sabi annesi olmadan 17 gündür nasıldır, nerededir bilemiyoruz. Özlemle torunumuzu bekliyoruz."

Muhabir: Alptekin Soykan

Kaynak: AA