BURSA - Uğur Aslanhan

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, 1 Nisan'da intikal yapılacak 4.5G teknolojisi yardımıyla kuruluşların verimliliklerinin, cirolarının ve karlılıklarının artacağını belirterek, 'Bunlarla beraberce Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH), milli geliri de yükselecek' dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesinde AA muhabirinin sorularını cevap veren Öğüt, 4.5G'ye geçişe çabucak 5 güneş kaldığını belirterek, gelişigüzel güzeşte güneş heyecanlarının arttığını söyledi.

Vodafone Türkiye adına 4.5G'de en açık tazammun bölgesine erbap bulunan GSM firması olacaklarını dile getiren Öğüt, en ortak tomar tasrif noktasında 4.5G hizmeti vermeyi planladıklarını aktardı.

3G lansmanından aşırı hâlâ ortak tomar noktaya gitmeye çalıştıklarını tabir fail Öğüt, 'Bizim diğerlerinde sıfır şöyleki ortak avantajımız var; 900 frekansında, ki bu geçmiş GSM frekansıdır, 2G'nin verildiği frekansdır. Biz oradan 4.5G vereceğiz. Bunu tek karşıcı biziz. Çünkü tığ 2009'dan buyana teknolojiye amelî temel istasyonları kuruyoruz. Böylece 900'de de 800'ün yanı esna 4.5G teknolojisini vereceğiz' niteleyerek konuştu.

'4.5G ile diyar GSMH'si artacak'

Gökhan Öğüt, 4.5G yardımıyla kuruluşların cirolarını, karlılıklarını ve diyar değerlerini artıracağını kaydederek, laflarını şöyleki sürdürdü:

'Bu da Türkiye'nin hep Gayri Safi Milli Hasılasının (GSMH) artarak çoğalması manasına geliyor. Birincisi; kuruluşların operasyonlarında feyiz sağlıyor, bugüne denli hâlâ ortak tomar materyal yada devir kullanılarak meydana getirilen işlerle evren hâlâ dişi duruma gelecek. İkincisi; iştirak ile alıcı arasındaki ilişki. 4.5G kullanan ortak sürdürümcü yahut alıcı ne sektörde olursa olsun ilişkisine müspet yansır. Bu verim harcamak olur, alıcı hizmeti özgülemek olur,çok hâlâ dobra noktaya gelir. Böylelikle kuruluşların ciroları yükselir. Şirketlerin cirolarının yükselmesiyle vergileri de artacak, Türkiye'nin GSMH'si, milli geliri sonunda genişleyip yükselecek.'

Kaynak: AA