Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu,'4,5G'de anca hızlar anca kapasiteler olacak ki hacısı hocası canlı neşriyat uzlaştırıcı olmaksızın, istediği yerden canlı neşriyat hizmeti verebilecek ve hacısı hocası o naklen gösterilen şeyi de ıvır zıvır görüntülük televizyonlarından seyredebilecek.' dedi.

Daha faziletli taşınabilir genel ağ hızı, henüz aşkın veri kapasitesi ve ceninisakıt rötar süresi sunan dördüncü döl uz iletişim hizmeti kendisine tanımlanan 4,5G uygulamasını AA muhabirine değerlendiren Terzioğlu, 4,5G'nin 1 Nisan'da kullanılmaya başlanacağını, 81 ilin 81'inde de çevir sesi vererek, eksiksiz kent merkezlerini kapsayacaklarını bildirdi.

Terzioğlu, 4,5G'nin en ehemmiyetli yeniliklerinden birinin komünikasyon araçları sektörüyle ilgili bulunduğunu belirterek, şöyleki konuştu:

'4,5G'de anca hızlar, anca kapasiteler olacak ki hacısı hocası canlı neşriyat uzlaştırıcı olmaksızın, ona lüzum kalmadan istediği yerden canlı neşriyat hizmeti verebilecek ve hacısı hocası o naklen gösterilen şeyi de ıvır zıvır görüntülük televizyonlarından seyredebilecek. Dolayısıyla buna davranmak lazım. İçerik açısından sunturlu ensesi kalın birlikte çevrim başlıyor. Şu anda baktığımızda müşterilerimizin cep telefonlarından günde 11 zaman göstergeç seyrettiğini görüyoruz, bu rakamların 45 dakikalara akilane artışını göreceğiz.'

'Sektörlerin verimliliğini artıracak'

Kendisinin 4,5G'yi birlikte süredir kullandığını ve bu toy çaba seviyelerini şahsen yaşayıp, gördüğünü anlatım fail Terzioğlu, bu toy uygulamanın sektörler düşüncesince katkılarına değinirken de şunları kaydetti:

'Konuşulan konulardan birlikte tanesi 'endüstri 4,0', bu esasen eksiksiz sektörlerin, bundan böyle haberleşme teknolojilerini, bitirdikleri mahsul ve hizmetlere bütünleşmiş etmeleri. Yani artık, satın almak, üretmek, geri fariza iş özgülemek değil, satın aldığınız bilinçlilik hakkında bilgiyi yönetebilmek, ürettiğiniz bilinçlilik hakkında bilgiyi ve o geri fariza bilgisini yönetebilmek, oralardan yenilikçi, gürlük imkanlarını ortaya çıkarmak. Bunlar esasen sektörlerin verimliliğini artıracak. Bugün şayet buna anık sıfır sektörler var ise o sektörleri, şirketleri kaybedeceğiz. Yeni işler çıkma ortaya.'

Kaynak: AA