BURSA - Cem Şan

Ekonomi Bakanlığının desteğiyle düzenlenen organizasyon için Rusya, Ukrayna, İran ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere, Polonya, Litvanya, Meksika, Gana, Kanada, Güney Afrika, ABD, İngiltere, Gürcistan, Hollanda, İran, Sırbistan, Yunanistan, Fransa, Romanya, Fas, Cezayir, BAE, Kırgızistan ve Türkmenistan'ın aralarında bulunduğu 36 ülkeden 360'a yakın firma temsilcisi Bursa'ya geldi.

Bursalı firmaların yeni kreasyonlarını görücüye çıkardığı organizasyonda 3 bine yakın iş görüşmesi yapıldı ve bunların yaklaşık yüzde 40'ı olumlu sonuçlandı. Organizasyonda verilen 120'ye yakın sipariş, sektörün ihracatına direkt katkı sağladı.

"Türk kumaşlarının kalitesinden çok memnunuz"

Hollanda'dan gelen tekstilci Marina de Jong, organizasyon kapsamında temsilcileriyle tanıştıkları firmaların ürünlerinin çok iyi olduğuna işaret ederek, "Avrupa'da Türk tekstil ürünleri tercih ediliyor ama fazla tanıtım olmadığı için alışveriş biraz zayıf. Biz de Avrupalı firmalar olarak bunu güçlendirmeye çalışıyoruz. Firmaların ürünlerinden örnekler aldık, ilerleyen zamanlarda sipariş vermeyi planlıyoruz." dedi.

Moskova'dan gelen BJ Tekstil firmasının temsilcisi Olga Gubareva da Bursalı firmaların ürünlerini çok beğendiklerini belirterek, "Tekstil ürünlerinden kalite olarak çok memnun kaldık. Birkaç hafta önce Moskova'da bir eğitim vardı. Orada bize bir Türk firmasının kumaşlarını örnek olarak gösterdiler. Türk kumaşlarıyla çok çalıştığımız için kalitesinden çok memnunuz." diye konuştu.

Rusya'nın Yekaterinburg kentinden gelen Alexey Plavinskiy, etkinliğe ikinci kez katıldığını ve organizasyonun muhteşem bir şekilde yapıldığını söyledi.

Bu yılki etkinliğe daha çok firmanın katıldığını ve daha çok çeşit gördüklerini dile getiren Plavinskiy, şöyle konuştu:

"Bu yılki firmaların ürün kaliteleri daha yüksek. Onun için çok memnun kaldık. Biz daha önce Avrupa'dan, Kore'den ve Çin'den mal aldık. Onlara göre Türk tekstil ürünlerinin kalitesi daha yüksek. Fiyat da Avrupa'dan daha düşük. Onun için Türk tekstil ürünleri tam ortada duruyor. Türk tekstili fiyat ve kalite açısından çok iyi fakat şöyle bir durum var."

"Her zaman Bursa'yı tercih ediyoruz"

Gana'dan gelen Angela Asante de "İlk defa Bursa'ya geliyorum. Bursa'da güzel bir potansiyel var. Sektör oldukça güçlü. Gana'da Bursa ürünlerini görmek istiyoruz. Bursa'nın ürünlerini ve potansiyelini Gana'da anlatacağım." dedi.

Belarus'tan gelen Aleaksandır Vıaliuha, Bursalı firmalarla iş bağlantıları kurduklarını ve siparişler verdiklerini belirterek, "Organizasyon çok kaliteliydi. Hiçbir eksik yoktu. Bursa ile iş birliğimizi bundan sonra da artırarak devam ettireceğiz." ifadesini kullandı.

Lulila Myronovych da Ukrayna'dan geldiğini belirterek, "Bursalı firmalar tekstil üretiminde önemli bir konuma sahip. Müşterilerimiz Bursa'nın ürünlerinden oldukça memnun. Her zaman Bursa'yı tercih ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA