ANKARA

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Erkut Coşkun, '113 Beyaz Kod kayıtlarına göre, 14 Mayıs 2012 ile Mart 2015'e kadar, 31 bin 767 sağlık çalışanı saldırıya uğradı. Bu saldırıların 10 bin 945'i fiziksel, 20 bin 822'si sözlü' dedi.

AHEF tarafından, sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete gönül rahatlığı 68 ilin cemiyet başkanlarıyla birlikte otelde planlı kuma matbuat toplantısında mütekellim federasyonun Genel Sekreteri Coşkun, akıbet zamanlarda sağlık çalışanlarına müteveccih şiddetin arttığını belirtti.

Trabzon'da Boztepe Aile Sağlığı Merkezinde fariza işleyen eş hekiminin evvel birlikte eczacı teknisyeni kabilinden silahla gözdağı edildiğini hatırlatan Coşkun, birlikte devir ilk de Aksaray Merkez 1 No'lu Ömer Kaşif Aile Sağlığı Merkezinde fariza işleyen birlikte eş hekiminin, yolsuz derman talebinde mevcut birlikte hastanın bu isteğini namına getirmediği düşüncesince fiziki saldırıya uğradığını kaydetti.

Coşkun, bire birlikte nedenden dolayı Gaziantep'te birlikte avrat eş hekiminin ve 14 Mart Tıp Bayramı'nda ise Tekirdağ'da 7 maaş aylı eş hekiminin fiziki saldırıya sunulan kaldığını anımsattı.

Tüm bu saldırıların, 10 devir içre yaşandığına dikkati çekici Coşkun, 'Sağlık Bakanlığının verilerine baktığımızda, olayın hâlâ da düşünce donör boyutta bulunduğu görülüyor. 113 Beyaz Kod kayıtlarına göre, 14 Mayıs 2012 ile Mart 2015'e kadar, 31 bin 767 sağlık çalışanı saldırıya uğradı. Bu saldırıların 10 bin 945'i fiziksel, 20 bin 822'si sözlü. Tabii bu sayılar elden eşya dibine alınanlar. Emin olun, eşya dibine alınmamış ihtimal birlikte bu derece hâlâ şiddet vakası yaşanmakta.' niteleyerek konuştu.

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş

Kaynak: AA