Adalet Bakanlığı, sınavla 300 adli yargı hakim ve savcı adayı alacak. Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yayımlanan duyurusuna göre, avukatlık mesleğinden adaylığa geçmek isteyenler için yazılı ve sözlü mülakat ile 9-5'inci dereceli kadrolar için 300 adli yargı hakimi ve savcı adayı alacak.

Başvurular 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 16 Eylül Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek. Başvurular, elektronik ortamda alınmayacak.

Yazılı sınav, Yüksek Öğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23 Ekim Pazartesi günü Ankara'da saat 09.30'da başlayacak ve 2.5 saat sürecek. Sınavın organizasyon ve uygulanması tamamen, ÖSYM'nin sorumluluğunda gerçekleştirilecek. Sınav test usulü yapılırken, cevap kağıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarda değerlendirilecek. Genel yetenek ve genel kültür testi, 20 tam puan üzerinden, alan bilgisi testi 80 tam puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecek. Bu değerlendirme yapılırken, genel yetenek ve genel kültür testi konuları ile alan bilgisi testi konuları kendi aralarında eşit olarak puanlandırılacaktır.

-ADAYLARIN 35 YAŞINI AŞMAMASI GEREK-

Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun ilgili maddesine göre, adaylığa atanacak adaylarda Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından yasaklı olmamak, hukuk fakültesi mezunu, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak ve mesleklerinde fiilen en az beş yıl çalışmış olmak şartları aranacak. Adayların, giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının son günü itibariyle otuzbeş yaşını doldurmamış (doğum tarihi 31.1.1976 ve daha sonra olanlar) ve yapılacak yazılı sınav ve sözlü sınavda başarılı olması gerekecek.

-EKSİK EVRAK KABUL EDİLMEYECEK-

Sınava girmek isteyen adaylar, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü www.pgm.adalet.gov.tr adresinden temin edecekleri başvuru formunu eksiksiz dolduracak. Bu formla birlikte adayların, ilgili evraklarını 16 Eylül 2011 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Hakim Adaylığı Şube Müdürlüğüne veya bulundukları yer Cumhuriyet başsavcılıklarına vermeleri gerekecek. Eksik evrakı olanların başvuruları kabul edilmeyecek.(ANKA)