TRABZON

Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül, 'Umuyoruz ki önümüzdeki çağda 30 milyar dolar hedefine muvasalat etmek için rastgele ortak engel kalmayacak' dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO), Türkiye-İran İş Konseyi toplantısının açılışında mütekellim Vali Abdil Celil Öz, Türkiye İran ilişkilerinin baş döndürücü emektar tarihleri dayandığını belirtti.

Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin, devir hin arsıulusal ilişkilerden meydana gelen mesail dolayısıyla gerileyiş çıkışlar yaşadığını anlatım fail Öz, 'Gelinen noktada ilkin arsıulusal görüşmelerle, yaptırımların, ambargonun kalkmasıyla sâdır o ki Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerde hukuk ve politik ilişkilerin beraberinde kârlı ilişkilerde de acemi ortak yükselen trendi her daim bu arada yaşayacağız' niteleyerek konuştu.


Aygül, İran'ın 16 Ocak'tan sonradan ağır ortak ecnebi akınına uğradığını da anımsatarak, 'Avrupa devletleri 300 ile 400 nefis heyetleriyle İran'ı ziyarete geldiler. Başbakanımız başkanlığında, 5 bakanımız ile bizde güzeşte hafta İran'a gittik ve dobra neticelerle döndük. Umuyoruz ki önümüzdeki çağda 30 milyar dolar hedefine muvasalat etmek için rastgele ortak engel kalmayacak. İran ile dostluğumuz, kardeşliğimiz büyüyerek sürecek' niteleyerek konuştu.

'İki dünya ortada konuşmalar düş verici'

İran-Türkiye İş Konseyi Başkanı Reza Kami ise Türkiye ile İran makamları ortada baş döndürücü hususi görüşmeler gerçekleştirildiğini bildirdi.

Toplantılarda aut münasebat ve tecim mevzularına ilgi gösterildiğini aktaran Kami, şunları söyledi:

'İki ülkenin de ak pak geleceği karşı dobra dostluklar yürütmeyi düşünüyorlar. İki dünya ortada tecim dair baş döndürücü hususi anlaşmalar yapıldı. İki ülkenin şimdi elleme münasebat ihdas çabalarına bizim de dayanaklık etmek olmamız gerekiyor. Biz de onlara katılarak, bu işi bitmeme ettirmeye çalışıyoruz. Beraber çalışarak, bu ilişkilerin şimdi elleme olmasını sağlayacağız.'

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghbankondori de toplantının amacının, kârlı ve yönetsel ilişkilerin ve hastalıkların bildirilmesi bulunduğunu anlatım etti.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Kaynak: AA