Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili olan sendika Diyanet-Sen ‘Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık’ eylemi yapacak. 

Eylem Salı günü Diyanet İşleri Başkanlığı önünde saat 11 de başlayacak. Aynı zamanda Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilecek eyleme bütün din görevlileri davetli.

DİYANET-SEN'DEN AÇIKLAMA

Konu ile İlgili yazılı bir basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar; "Bugün hedef haline getirilen Diyanet’in geleceğe dair olan hedefleri ve misyonu şer odaklar tarafından rahatsızlıkla karşılandı. Dünya ve Ümmet coğrafyası için olmazsa olmaz olan kurumumuza bugün sahip çıkma vaktidir.

Diyanet bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı, Kur’anı dinleye bilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. Geçmişimiz bu durumu bize mütalaa etmiştir.

Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmemizin yegane gereği her alanda bir ve bütün olmayı başarmamızdır. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet’e dair bir cümle daha kurmalarına izin vermemeliyiz. Bu sebeple Salı günü İnsanlık için, Ümmet coğrafyası için, bütün mazlumlar için Diyanetine sahip çık eyleminde buluşmak istiyoruz. Bütün Müslümanlar davetlidir’ dedi.

Kaynak: HABER7.COM