Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan mahkumlardan bazıları tahliye edilmeye başlandı. Akşam saatlerinden itibaren başlayan tahliyeler gece geç saatlere kadar sürdü.

Mahkumları Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde yakınları karşıladı. Davullar ve zurnalara eşliğinde karşılanan mahkumlar, yakınlarına sarılarak sevinçlerini dile getirdi. Özgür kalmanın sevincini yaşayan mahkumlar, 3. yargı paketinden dolayı yetkililere teşekkürlerini iletti.

Tahliye olan mahkumlardan özgür olmanın sevinci yüzünden okunan Faruk Ceylan, “Sevinçliyim. Allah herkese bu sevinci nasip etsin. Arkama bakmadan gideceğim” ifadelerini kullandı.

Daha sonra tahliye olan mahkumlardan İlhami Akkuş ise, “Sevincimize diyecek yok ama ama gönlümüz buruk. İçeride bıraktığımız yüzlerce binlerce arkadaşımız var, tez zamanda onlarında bu sevinci yaşamasını isterim. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz, bütün mahkum arkadaşlarımızın da bizim gibi bu sevinci yaşamalarını istiyoruz. Bu yasayı çıkaranlardan Allah razı olsun. İnşallah bu yasayı bayrama kadar bütün mahkumlar için çıkarırlar hepsine teşekkür ediyorum. Birazdan gidip aileme çocuklarıma kavuşacağım. Bu mutluluğu onlara da yaşatacağım. Allah hiçbir insanoğlunu bu kapılara düşürmesin” dedi.

İsim vermek istemeyen mahkumlar ise, düşmanları da olsa cezaevlerine düşmemesini istediklerini ve özgür olmanın sevincini yaşadıklarını belirttiler.
İHA