TBMM

Komisyon, geçicilerle birlikte 108 maddeden oluşan Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nı, 2 günü geçen hafta, 2 günü de bu hafta olmak üzere 4 günlük yoğun çalışmanın sonunda kabul etti. 
Tasarı, hakimlerin tutuklama yerine adli kontrol uygulayabileceğine yönelik düzenlemedeki süre sınırını kaldıran konu başta olmak üzere, bir çok konuda önemli değişiklikler içeriyor.
Tasarıya göre, ekonomik faaliyetini bedeni çalışmasıyla sürdüren borçlunun mesleğini sürdürebilmesi için gerekli olan her türlü eşya, aile bireyleri için lüzumlu eşya, borçlunun haline münasip evi ve öğrenci bursları haczedilemeyecek. İcra ve iflas dairelerine yapılacak her türlü nakdi ödeme, bankalarda icrave iflas dairesi adına açılan hesaba yatırılacak.
Güvenli elektronik imza, elle atılan imzayla aynı ispat gücüne haiz olacak. Hacizli malların satış ilanı elektronik ortamda da yapılabilecek.
Tasarıya göre, CMK'da yer alan, hakimlerin tutuklama yerine adli kontrol uygulayabileceğine yönelik düzenlemedeki süre sınırı da kaldırılıyor.


AA