ANKARA

Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde terör örgütüne müteveccih idame eden operasyonlarda geçmiş 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde, toy ehemmiyetli ülke içi vakalara bağlı bilgelik verildi.

Buna göre, Sur'da bitmeme fail operasyonda birlikte terörist etkisiz hale getirildi. İlçede bugüne kadarki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 237 oldu. Operasyonda, 236 el inşası patlayıcı imha edildi.

İdil'de sürdürülen operasyonlarda birlikte teşekkül personeli etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonlarda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 48 oldu. İlçede 3 binayı toprak altından birbirine bağlayan tünel belirleme edildi. Ayrıca 40 kilo amonyum nitrat, birer mauser tüfek ve şeb fikir gözlüğü, 100 tıbbi materyal ile el inşası patlayıcı tuzaklamada geçer not 200 mt. kablo ele geçirildi. 29 el inşası patlayıcı imha edildi. Operasyonda, imha edilen el inşası patlayıcı sayısı 193'e yükseldi.

Cizre'de de birlikte teröristin şimdi etkisiz hale getirilmesiyle hep nüsha 203 oldu. Devam fail operasyonlarda 37 el inşası patlayıcının şimdi imhası gerçekleştirildi. Böylelikle imha edilen el inşası patlayıcı sayısı bin 425'e çıktı. Operasyonlarda, 7 tabanca, dörder el bombası ve AK-47 piyon tüfeği, birer Bixi makineli tüfek tüfek tüfeği, RPG-7 bazuka ve hamle yeleği, 12 şarjör, 225 türlü bol tabanca fişeği ile türlü örgütsel dokümanlar bulundu.

Çok sayıda cephane ele geçirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde idame eden operasyonda ise 4 mağarada, 15 bazuka mühimmatı, 16 bazuka gönderme fişeği, 50 kilo TNT tozu, 250 kilo amonyum nitrat, birlikte kilo C-3 patlayıcı, el inşası patlayıcı düzeneğinde geçer not türlü çeşit ve aşırı oranda elektronik malzeme, 150 saniyeli fitil çakmağı, 200 mt. infilaklı fitil, birlikte Kalaşnikof piyon tüfeği şarjörü, birlikte hilti, 11 eş mekap pabuç ve türlü hayat malzemeleri bulundu. Ayrıca, belirleme edilen birlikte mayın etkisiz hale getirildi.

Terör örgütüne eklenmek kadar 6 isim yakalandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise kere araması sırasında, terör örgütüne eklenmek kadar Van'dan Yüksekova'ya revan 6 isim gözaltına alındı.

Mardin'in Artuklu kazasının son hattında ise PKK/PYD'e eklenmek kadar gayrikanuni yollarla ülkeden Suriye'ye geçmeye etkin 3'ü ecnebi tabiiyetli 6 isim yakalandı.


Kaynak: AA