Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak, Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde bitmeme fail operasyonlarda, hep 24 teröristin kuvvetsiz bir duruma getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde ehemmiyetli dünya içi vakalara dair bilgiye arsa verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bitmeme fail operasyonda, 10 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi. Operasyonda, hep kuvvetsiz bir duruma getirilen yıldırıcı sayısı 70'e ulaştı. Operasyonda 13 el inşası patlayıcı imha edilirken, hep imha edilen el inşası patlayıcı sayısı da 187 oldu.

Şırnak'ta bitmeme fail operasyonda, 12 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi. Böylece operasyonda hep kuvvetsiz bir duruma getirilen yıldırıcı sayısı 66 oldu. Operasyonda birlikte kalaşnikof piyon tüfeği, dört şarjörü ve 500 fişeği ile yedi bazuka cephanesi ele geçirildi, 22 el inşası patlayıcı imha edildi. Toplamda imha edilen el inşası patlayıcı sayısı 194'e yükseldi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bitmeme fail operasyonda ise 2 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirilirken, hep kuvvetsiz bir duruma getirilen yıldırıcı sayısı 68'e ulaştı. Operasyonda birlikte Biksi makineli tüfek tüfek tüfeği, üç kalaşnikof piyon tüfeği, birlikte RPG-7 roketatar, birlikte M4 piyon tüfeği, birlikte nüsha 40 mm bomba atar, birlikte av tüfeği, 9 bomba atar mühimmatı, 4 el bombası, 11 füze mühimmatı, 2 nüsha 60'lık havan topu topu mühimmatı, aşırı sayıda kalaşnikof piyon tüfeği mühimmatı, 20 kilo C4 patlayıcı, aşırı oranda sıhhi malzeme, 15 doğal taş yağı lambası lambası maskesi ve birlikte bakaç ele geçirildi ve 10 el inşası patlayıcı imha edildi. Böylece operasyonda, hep imha edilen el inşası patlayıcı sayısı 48 oldu.

211 nüsha doçka cephanesi ele geçirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesine dair Girmeli köyü bölgesinde, asayiş güçlerince yürütme edilen toprak araması sırasında belirleme edilen birlikte el inşası patlayıcı imha edildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde yürütme edilen operasyonda belirleme edilen sığınakta,150 kilo türlü besin materyali ile çul ve aş damı malzemeleri; Şırnak'ın Uludere ilçesindeki operasyonda belirleme edilen sığınakta ise 211 nüsha doçka mühimmatı, birlikte kilo TNT kalıbı, birlikte kilo C-4 patlayıcı, 60 kilo amonyum nitrat, 56 nüsha elektrikli fünye ve aşırı oranda hayat materyali ele geçirildi.

Kaynak: AA