ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta yarıcı terör örgütüne müteveccih operasyonlarda evvel 20 teröristin etkisiz hale getirilmiş bulunduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinden meydana getirilen açıklamaya göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bitmeme fail operasyonlarda evvel 7 terörist öldürüldü. Böylece operasyonda etkisiz hale getirilen toplanmış terörist sayısı 200 oldu. Kentte ortak terörist ise asayiş güçlerine doğrulama oldu.

Şırnak'taki operasyonda ise 7 yarıcı terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Operasyonda maktul toplanmış terörist sayısı 167'ye yükseldi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda ise 6 terörist öldürüldü. Etkisiz hale getirilen toplanmış terörist sayısının 145 bulunduğu ilçede, 4 tabanca, 2 av tüfeği, 5 el bombası, 30 kalaşnikof piyon tüfeği fişeği ve 7 telsiz ele geçirildi.

Sığınak bulundu

Siirt'in Eruh ilçesindeki operasyonda yarıcı terör örgütü üyelerince makbul melce belirleme edildi. Burada meydana getirilen aramalarda 2 el bombası, 5 bazuka mühimmatı, derinlemesine namlululu silahlara ilgili 511 fişek, bir tanesi şeb düşünüm durumuna erbap dü dürbün, devir paneli, telsiz, akümülatör ile aşırı sayıda örgütsel doküman, çul ve dirim materyali ele geçirildi.

Kaynak: AA