Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde, yeni 'önemli iklim içi olaylara' toprak verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bitmeme fail operasyonda, 6 yıldırı örgütü çalışanı nötr bir duruma getirildi. Böylelikle nötr bir duruma getirilen yıldırıcı sayısının 143'ü bulmuş bulunduğu ilçede, 3 el inşası patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de imha edilen el inşası patlayıcı sayısı 265'e ulaştı.

Şırnak'taki operasyonda 4 teröristin şimdi nötr bir duruma getirilmesiyle mecmu nüsha 122 oldu. Güvenlik güçlerince 5 el inşası patlayıcı imha edildi. Böylelikle imha edilen el inşası patlayıcı sayısı 263'e yükseldi. Kentte, 4 bazuka cephanesi ile 3 el inşası patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda da ortak yıldırıcı nötr bir duruma getirildi. Toplam nötr bir duruma getirilen yıldırıcı sayısının 93 bulunduğu Yüksekova'da, 13 el inşası patlayıcı imha edildi. Operasyonda, imha edilen el inşası patlayıcı 106'ya çıktı.

Çok sayıda tabanca ve cephane bulundu

Hakkari'deki operasyonlarda, birer Kalaşnikof piyon tüfeği, tabanca, pompalı tüfek, el bombası ve dürbün, 4 bazuka cephanesi ile baş döndürücü sayıda Kalaşnikof piyon ve Dragunov incitici menşur tüfeği fişeği ile 3 doğal kavara maskesi ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, düzenlilik güçlerince yürütme edilen defa araması sırasında, 150 kilo amonyum nitrat ve 3 tulum ile sübvanse el inşası patlayıcı imha edildi.

Kaynak: AA