1968 öğrenci gençlik hareketinin liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 44. yılında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak.

*ANKARA 06 MAYIS 1972 Yılında idam edilen "üç fidan" Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anmak amacıyla bugün Ankarada'ki emek ve Demokrasi  güçleri mezar başında anma töreni yapılacak. Saat 12:00'de Karşıyaka mezarlığı 2 No'lu kapı önünd toplanacak grup daha sonra Denizlerin mezarına yürüyecek.

*İSTANBUL, İstanbulda ile ilk tören 68'liler Birliği Vakfının öncülüğünde CHP, Vatan Partisi, TGB, ADD, CKO, Eğitim- İş ve CUMOK'lular tarafından gerçekleştirelecek. Saat 11:00'da Gümüşsuyu İTÜ önünde toplanacak olan grup Dolmabahçe'ye yürüyecek. Burada yapılacak açıklamanın ardından Amerikan 6. Filo askerlerinin denize döküldüğü yere karanfil bırakılacak. Saat 17:00 'de ise Dev-Lis üyeleri Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanarak Dolmabahçe'ye yürüyecek. Yine aynı saatlerde çeşitli öğrenci grupları, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için Çapa'ya çağrı yaptı. Mücadele Birliği platformu üyeleri de saat 19:30'da Kadıköy Boğa heykeli önünde toplanarak Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüyecek. CHP Kartal İlçe başkanlığı önünde de partililer, "Laiklik Özgürlüktür, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye" başlıklı yürüyüş gerçekleştirecek. Basın açıklamasının ardından gençlik kollarının tiyatro gösterimi olacak. Bakırköy Belediyesi tarafından da Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu sahnesinde "Deniz Gezmiş'in Günlüğü" kitabının yazarı Ali Yıldırım söyleşide bulunacak.

Cadde Bostan Kültür Merkezi'nde akşam saat 21:00 'da "Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde 68 hareketinin yeri" başlıklı toplatı gerçekleştirilecek. Gazeteci Mustafa Mutlu'nun yöneteceği toplantıda Cumhuriyet gazetesi yazarı, Şükran Soner ile birlikte Bozkurt Nuhoğlu, Kamil Dede, Gökalp Eren, Namık Kemal Boya ve Rahmi Ofluğlu konuşmacı olarak yer alacak.

*BURSA Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anmak amacıyla Bursa Nilüfer Belediyesi ve 68'liler Vakfı 3 Fidan anıtı önünde şafak nöbeti tutacak.

Cumhuriyet