Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği desteği, barışa hizmet etmediği için dün geri çekti.

Akyeşilmen, yaptığı açıklamada, barış faaliyetlerine destek veren ve bu yönde akademik çalışmalarda bulunan bir bilim insanı olarak "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" platformuna ilk etapta destek verdiğini söyledi.

"SONRADAN FARK ETTİM..."

Bildiri metnini dikkatle incelemediğine dikkati çeken Akyeşilmen, "Bildirinin tek taraflı, barışa hizmet etmeyen bir anlayış içerisinde olduğunu sonradan fark ettim. Yayımlanan bildiri dilinin de tek taraflı, dışlayıcı ve ötekileştirici olduğu anlaşılmıştır. Böyle bir ifadenin barışa hizmet etmeyeceği ortadadır. Barışı tersine götürecek, kutuplaşmaya neden olan bu platformun ifadelerine katılmıyorum. Listede isminin çıkarılması için platforma gönderdiğim e-mail gece saat 23.57 itibarıyla sonuçlandı. Desteğimi resmen geri çekmiş bulunuyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Özel, Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Firdevs Selvili Arslan da imzalarını geri çektiğini duyurdu.

Kaynak: HABER7.COM