Bu yıl, takvim yılının mevsimlerle ve dünyanın güneş çevresinde dönme süresiyle uyumlu olması için uygulanan ve 4 yılda bir gerçekleşen artık yıllardan birisi yaşanıyor. Buna göre, artık yılın 2016'ya denk gelmesi nedeniyle bu yıl şubat ayı 29 çekiyor. 

Doğum, evlilik gibi önemli günleri bu tarihe denk gelenler, bunları 4 yılda bir kutlamak zorunda kalıyor. Bu nedenle, evlenmek isteyen ancak hayatlarının en mutlu gününü 4 yılda bir gelen bu tarihe denk getirmek istemeyen çiftler, başka tarihleri 29 Şubat'a daha çok tercih ediyor.

İstanbul'daki evlendirme dairelerinden alınan bilgilere göre, 29 Şubat en çok evlendirme dairelerinde hissediliyor. Bu yıl pazartesi gününe denk gelen 29 şubatta, nikah sayılarında ciddi düşüş yaşanıyor. 

Bazı evlendirme dairelerinde normalde 15 dakikada bir nikah kıyılırken, 29 Şubat için ise neredeyse kimse nikah için başvurmuyor. Ayrıca, nikah günü olarak bu tarihi seçen bazı çiftler arasında, bu durumu öğrenip başvurusunu geri çekenler bile oluyor. 

Beşiktaş'ta sadece bir çift gün aldı 

Beşiktaş, Kadıköy, Fatih ve Bağcılar gibi İstanbul'un en kalabalık ilçelerinde, söz konusu gün için alınan nikah tarihlerinde alışılmışın dışında durgunluk yaşanıyor. 

Beşiktaş, en fazla durgunluğun dikkat çektiği yerlerin başında geliyor. Normalde neredeyse her gün "full" çeken ilçede, 15 dakikada bir, günde ortalama 30 civarında nikah kıyılıyor. 29 Şubat için ise şu ana kadar yalnızca bir çift nikah günü almış bulunuyor. 

Kadıköy, Bağcılar ve Fatih'te de alınan nikah tarihlerinde normal günlere nazaran azlık dikkat çekiyor. Kadıköy'de normal günlerde 10 civarında nikah kıyılıyor. Ancak, 29 Şubat için şu ana kadar yalnızca 2 çift nikah için sıra bekliyor. 

İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 8'inin ikamet ettiği Bağcılar ve Fatih ilçelerindeki yuva kurmak isteyen çiftler de 29 Şubat'a ilgi göstermiyor.

Söz konusu ilçelerde alınan nikahlarda, diğer günlere oranla yarıya yakın düşüş dikkat çekiyor. 

Kaynak: HABER7.COM