28 Şubat sürecinde öğretmenlikten atık ve 6 sene sonraları baş döndürücü sevilmiş olduğu mesleğine art dönen Zeynep Yayla, öğrencilerinden ayrı kalmış olduğu sürede yaşadıklarını unutamıyor.

Van'da fariza icra ettiği Mustafa Kemal İlköğretim Okulundan 16 sene ilk boşanmak mecburiyetinde küsurat ve 6 sene sonraları murafaa kararıyla görevine dönen Yayla, okuldan ayrı kalmış olduğu senelerde ilk karnındaki bebeğini arkası sıra ödeyemediği borcu zımnında evini kaybetti.

Yaşadığı ateş günleri AA muhabirine özetleyen Yayla, 28 Şubat'ı tek anımsamak istemediği birlikte gün yerine gördüğünü tabir etti.

Kendisi üzere kıygın bulunan baş döndürücü sayıda insanoğlunun olduğunu, sürecin kendilerinde baş döndürücü koyu yaralar açtığını aktaran Yayla, 'Bir 28 Şubat, birlikte de ondan sonraları yaşadıklarımız var. Özellikle okuldan ayrıldıktan ahir biraz sene baş döndürücü aşkın çetince oldu. 28 Şubat sürecinde Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda öğretmendim. Ben mesleğimi baş döndürücü seviyorum ve çalışmaktan bambaşka da bu ülkeye birlikte obje yapmadım' dedi.

Önce bebeğini, sonraları evini kaybetti

Yayla, şu halde konuştu:

'O süreçte başımız mestur niteleyerek maatteessüf görevden alındım. O çevrim bebek bekliyordum. Hiç hiçten stresten çocuğumu kaybettim. O derece baş döndürücü obje yaşadık ki tuvaletler bizim meskenimiz olmuştu adeta. Okula bazıları geldiği devir ihvan bizi dun inmememiz düşüncesince uyarırdı. O ecnebi otomobiller okulun bahçesinden tek fire olmazdı. Suçumuz neydi, bunu anlamakta hakkıyla zorlanıyorduk. Biz okulda 9 mestur arkadaştık. Sonra 3 ad kaldık. En böylecene bizim de sonumuz arkadaşlarımız üzere oldu. Çok ayrımlı şeyler yaşadık. İdareden de sözde bu ülkenin zencileriymişiz üzere davranılıyordu. Sadece yönetim de değil, değme yerde de anca davranışlarla karşılaşıyor, ikinci derslik yurttaş muamelesi görüyorduk.'

Yayla, borcunu ödeyemedikleri düşüncesince konutlarını de kaybettiklerini dile getirdi.

Yıllar sonraları baş döndürücü sevilmiş olduğu mesleğine art dönen ve Bardakçı İlk ve Orta Okulunda bahtiyar birlikte halde vazifesini yürüteç Yayla, öğrencilerine kavuştuğu hatırat tek unutamadığını laflarına ekledi.

Kaynak: AA