Malatya'da 28 Şubat devrinde hesabına oluşturulan sorun zımnında levent boylu seneler mevkuf artan ve esbak sene boşaltma edilen Zekeriya Şengöz, '28 Şubat sürecinde anca müşterek başağrısı yaşandı ki tanım edilmesi kabil değil' dedi.

Şengöz, AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları kabilinden Belediye Konferans Salonu'nda meydana gelen 'Şubat göz boncuğu bin sene süre gelir mi?' konferansına katıldı.

28 Şubat periyodunu dobra idrak etmek icap ettiğini tamlayan Şengöz, bu sürecin inanan, dindar, tutucu ve özlük biçiminde canlı şahıslara uygun görüldüğünü anlatım etti.

Şengöz, şunları anlattı:

'28 Şubat sürecinde anca müşterek başağrısı yaşandı ki tanım edilmesi kabil değil. Bunun anlatılması icap eder yalnız sonsuz döndürülüp anlatılmasındansa kılıç bu 28 Şubat döneminin illet yapıldığını biliyor ve bu süreçten ne kast edildiğini biliyorsak ve zorluklarının farkındaysak, meselenin çözümünü ortaya koymamız gerekiyor. Askeriyeye mensup 28 Şubat döneminin suçlusu mevcut insanoğlu o generaller yargılandı, ancak nite müşterek yargılanmadır? Bence şaibelidir. Hepsi biricik göz boncuğu bırakıldı. 28 Şubat periyodunu Müslümanlara uygun gören, bu topluma kargaşa gerçekleştiren ve camiası müşterek şekliyle tehlikeli ve istikamet özgülemek talip müşterek birçok kamet hâlâ var. Biz bunun envanterini çıkarmadık, ne derece zararımız mevcut ortaya koyamadık. En müşterek tomar üstünde durulması müstelzim gestalt da budur. Biz zarara uğradık, baş döndürücü başağrısı çektik. Bu darbeyi yapanlar kolluk gücünü, göz boncuğu devir özgür diyemeyeceğimiz kaza grubunun da şişman müşterek yönünü yanlarına aldılar.'

'Bizim kesinlikle müşterek şeyler ortaya koymamız gerekiyor'

Şengöz, cezaevine girdiğini, orada da hesabına sakıt İslami duyarlık ve sorumluluklarını hesabına getirmeye çalıştıklarını belirterek, 'Yüzbinlerce kızımız başörtülü bulunduğu düşüncesince travmaya itildi. Yüzbinleri, milyonları bulan müşterek kütle var. Bunun hesabının kesinlikle sorulması lazım' sanarak konuştu.

Şengöz, şu görüşlerini paylaştı:

'Ordu çalışanı insanoğlu başı yerde görülerek mahkemede yargılandılar yalnız ne hikmetse 3-5 duruşma sonradan bunlardan hiçbirisi içeride kalmadı. Bunların hepsinin yargılanması gerekir. O derece arsız ve cerbezeli insanoğlu ki yargılanmadıkları düşüncesince seyahat vakalarını tertiplediler, e-muhtırayı verdirdiler, ismini da siz değerli ziyaretçilerimizin sayamayacağı halde müşterek çarpış girişimi sürecine girdiler. Ayışığı, Balyoz ve benzeşim bunlar yargılanmadıklarından dolayıdır. Eğer yargılanmış olsalardı 17-25 Aralık vakasını ihtimal de yaşayamayacaktık. Onlar yargılanmış olsalardı gene kılıç Güneydoğu'da özlük halkını, eşmiş bulunduğu çukurda dulda namına markajcı yıldırı örgütlerini bigünah gösteremeyeceklerdi. Bizim kesinlikle müşterek şeyler ortaya koymamız gerekiyor.'

'Bu iradeye dal verelim'

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney de dünyanın göz boncuğu durumunda ele geçiren müşterek çarpış ve darbeci olmadığını belirterek, 'Türkiye darbeler sürecinde ağır kayıplara uğradı. Dünyanın neresinde olursa olsun gelişigüzel çarpış kötü, gelişigüzel darbeci de ondan hâlâ kötü' sanarak konuştu.

Güney, şunları söyledi:

'Biz Müslüman olduğumuzdan çevre yargılandık ve Müslüman olduğumuz düşüncesince de icabında bunun ücretinin de nite ödendiğini hamdolsun göstermiş olduk. Gençler şurası bilsinler ki şayet buraya derece Anadolu'daki Müslümanlar müşterek yarar elde ettilerse bunun bizim kuşağa ilişik olanın bedeli ödendi. O devir gençler, artık bu istikameti bozmadan hâlâ gelecek seviyeye çalmak sizin sorumluluğunuzda olsun. Ülkemizdeki baş döndürücü cepheli iyileşmeye baştan sona bu arada tanıklık ediyoruz. O devir eş bu ülkede müşterek hâlâ darbeci hukukları ortadan kaldıran bu iradeye dal verelim. Bundan sonradan darbeye girişim eden, aklı omzunda yahut sırtındaki cübbede bulunan şahıslara bu fırsatı vermeyen bu iradeye bizim dayanaklık etmek vermemiz lazım.'Muhabir: Volkan Kaşık, Orhan Yoldaş

Kaynak: AA