NİĞDE

Gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu, 'Bardağın kırcı tarafı, 28 Şubat güzel ki oldu. Çünkü o devir mümin insanoğlu birbirine kenetlendi, doğru ve güçlü bir kitle ortaya çıktı ve o kitle o güneş ki savaşım azminden vazgeçmedi de bugünlere gelebildi' dedi.

Bayramoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği çeşidinden Niğde Kültür Merkezi Salonunda planlı '28 Şubat Postmodern Darbesinin Ekonomiye Vermiş Olduğu Zararlar' mevzulu panelde, bugün Güneydoğu'da yaşanmış olan huzursuz edici hadiselerin, 28 Şubat çağında yaşanmış olan birtakım hadiselerle benzeri bulunduğunu anlatım etti.

Bayramoğlu, 'Bu yıldırı hadisesini gerçekleştiren kitleler, bir yerlerden destekleniyor ve güç almış durumdalar. İyi ki 28 Şubat'a bazıları adım etti. Ben 28 Şubat'ın biçimsiz kısmını hapishane almıyorum. Bardağın kırcı tarafı, 28 Şubat güzel ki oldu. Çünkü o devir mümin insanoğlu birbirine kenetlendi, doğru ve güçlü bir kitle ortaya çıktı ve o kitle o güneş ki savaşım azminden vazgeçmedi de bugünlere gelebildi' ifadelerini kullandı.

'Başörtülü sanarak kız çocuklarını okula almayıp bariz araziye bıraktılar'

Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş ise 28 Şubat'ın, 54. Hükümetin değerli olabileceğinin ortaya çıkmış olduğu günlerde, hükümeti biran geçmiş atmak gerektiğine mümin güçler ile onlarla teşrikimesai işleyen güçlerin başlattıkları sürecin ismi bulunduğunu söyleyerek, 28 Şubat periyodunun Türkiye'ye kaybettirdiği paranın 300 ile 500 bilyon dolar bulunduğunu kaydetti.

Kızıltaş, o devirde yaşamış olduğu bir vakası da şöyleki anlattı:

'Gazetede işlerim geç bitmişti, eve geç gitmiştim. Kızım ağlıyordu. Annesi de beye sinirliydi ve 'Bugün bizi okula almadılar. Biz 'illa ki başörtülü gireceğiz' sanarak ısrar edince, polisler bizi bir otobüse doldurdu. Güngören'den Şişli'ye götürüp Okmeydanı Hastanesinin oralarda bariz bir arazide bizi otobüsten indirdiler' dedi. Maalesef oraya 60 pare kız çocuğunu bariz araziye bırakıp dönüyorlar. Allah'a şükür bugün o cins olaylar, teessürat yok, tüm kalkmış durumda. Ben biliyorum, o ekol uğrunda görevli, o evlatları okula almamak düşüncesince fariza işleyen güvenlik güçleri ortada karşısına kızı bile mevrut var. Başörtülü kızı karşısına mevrut lakin egemenlik almış olduğu düşüncesince maatteessüf o evlatları otobüsler bindirip oralara götürücü insanoğlu var.'

Muhabir: Muhammed Yasir Aydoğan

Kaynak: AA