Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen Edirne Şube Başkanı ve Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Erdinç Dalgıç, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 28 Şubat sürecinde topu topu Türkiye'nin ağır vakitler geçirdiğini söyledi.

O zamanlarda Doğu Anadolu Bölgesi'nde eşiyle baş başa muallimlik yaptığını özetleyen Dalgıç, '28 Şubat devrinde askeri karakollardan, okullarda irticai faaliyette bulunup, bulunulmadığıyla ilişik maaş deyiş almaya geliniyordu. Fişlenme ve izlem vakalarını uygun yaşadık. Eşim başörtülü fariza yapıyordu. Daha sonraları perukla fariza gerçekleştirmek mecburiyetinde bırakıldı o dönemlerde. Karakol komutanıyla bire bir lojmanda kalıyorduk. Komutan telefon ediyordu, 'hocam deyiş almaya geleceğiz, öğretmen eş ergonomik mi' diye. O günleri yaşadık. O günlerden bu günlere aşırı şişman şeyler oldu. Haklarımız açısından aşırı iyi atılımlar yapıldı. 28 Şubat'ın izleri bu zamanda silindi' ifadelerini kullandı.

'Yeni tahsil edilen kararlarla özgürlükler yaşanabilir oldu'

Bazı memurların vazifesini bıraktığını dile getiren Dalgıç, şu şekilde bitmeme etti:

'Bundan beş altı sene ilk hükümetin almış olduğu kararla görevinden mukassem bulunan ve kıygınlık muammer bireylere görevleri gine reddetme edildi. 28 Şubat'tan bu güne denli da cuma namazlarıyla ilişik nice başağrısı yaşadık. Mesela okulun din dersi öğretmenine güçlü cuma haset cuma saatinde ibret veriliyordu. Cuma namazı saatinde ibret programı ayarlanabileceği şekilde cumaya gitmemesi düşüncesince bariyer koyan idarecilerle karşılaştıklarını anlatıyorlar.

Bu devirde hükümet çeşidinden tahsil edilen kararla cuma çalışma uygulaması problemi da ortadan kalktı. Bu bap on paralık maslahat olmaması gerekirken senelerce maslahat beli insanoğlu için. Yeni tahsil edilen kararlarla özgürlükler yaşanabilir oldu.'

Kaynak: AA