ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında tahsil edilen kararlarla süregelen ve iktidardaki Refah Partisi (RP) ve Doğru Yol Partisi (DYP) koalisyonunun sonunu getiren sürecin 19'uncu yılı zımnında bir ileti yayımladı.

Mesajında, kırtasiyecilik ve kalabalık merkezli irticaya müteveccih adına alındığı tez edilen kararlarla iş başındaki hükümetin düşmesine bozukluk bulunan süreci başlatan ve Türk politik tarihinde 28 Şubat adına anılan vakaları 'post çağdaş bir vuruş olarak' niteleyen Özdağ, 'Diğer darbeler vücudumuza dokunca verirken 28 Şubat makam çağdaş darbesi ruhumuza musallat olmuştur' ifadesini kullandı.

28 Şubat süreci düşüncesince 'değerlere ve inançlara dirlik fütursuzca meydana gelen bir saldırı' değerlendirmesinde mevcut Özdağ, 'darbenin ağırbaşlı neticeleri da yanı sıra getirdiğini' vurguladı.

28 Şubat 'hürriyet katillerinin projesi'ydi

Selçuk Özdağ, mesajında şunları kaydetti:

'28 Şubat 1997'de dehşet birleşen Milli Güvenlik Kurulu'yla süregelen süreçle Anadolu'nun çocuklarının onuru çiğnenmek istenmiş, milletimizin izzetine kast edilmiştir. 28 Şubat, ulusal reis özlemi içre kıvrananların fak ve kuşatması adına kayıtlara geçmiştir.'

28 Şubat'ın 'hürriyet katillerinin projesi' bulunduğunu tez fail Özdağ, şu görüşlerini paylaştı:

'Muhafazakâr kitleye müteveccih doğruluk ihlallerinin yapıldığı, başörtülü kızlarımızın yetişek haklarının gasp edilmiş bulunduğu ve inançlara bariyer olunma gayretinin sonuç çırpınışlarının sahnelendiği bir tertip sergilenmiştir. 28 Şubat 1997, aynı 1960, 1971 ve 1980'de bulunduğu kabilinden bir el erki faciası adına Cumhuriyet kayıtlarına geçmiştir. Ancak, 28 Şubat'ı başka darbelerden ayıran bir ayrıcalığı öne çıkmıştır. Diğer darbeler vücudumuza dokunca verirken, 28 Şubat post-modern darbesi ruhumuza musallat olmuştur. Medya, kapital lobileri, güya çıplak maşer kuruluşları ve üniversiteler kabilinden desteklenen edisyon ve münteha tanımaz zorbalık, milletin gözetiminde işkenceye dönüşmüş, militarizm meşrulaştırmak istenerek ahbaplık katledilmiştir. Bu maddesel ve tinsel hasarlar güya 'İrtica tehlikesi' ismi altında ülkemize yadigar bırakılmıştır.'

28 Şubat benzeşim süreçleri 'vesayet lobilerinin budun ile kavgası' adına adlandıran Özdağ, 'Unutulmamalıdır ki 28 Şubat ve benzeşim girişimlerin izlerini bozma yeteneğine cemaat milletimiz, darbecilere ve destekçilerine gine en şişman yanıtı verecek müessesedir. Ben bu inanç ve düşüncelerle 28 Şubat'ın tamamı mağdurlarına esenleme ediyor, ölüm edenlere Allah'tan yağmur diliyor, yaşamda kalanlara da derinlemesine ve dimdik ömürler diliyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca

Kaynak: AA