Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 28 Şubat darbesinin senaryocu ve sponsorlarından aritmetik sorulmasını istedi.

Yalçın, mukayyet açıklamasında, 28 Şubat'ı, iklim tarihinin sosyo-ekonomik bakımdan en insafsız neticeler doğuran darbelerinden birisi kendisine niteledi.

Darbeye huzur çıkanları ve tanımayanları hazmetmek düşüncesince on binlerce amme görevlisinin eşkin edildiğini, binlerce memurun da görevlerinden atıldığını vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

'Ancak, Allah'a hamd olsun. Darbecilerin 'bin sene sürecek' söylediği 28 Şubat makam çağdaş çarpış süreci, kavim iradesiyle çelimsiz müddette sonlandırıldı. 28 Şubat darbesinin etkisiyle ortaya çıkan el erki ve insanoğlu hakları açığı demokratikleşme paketleriyle kapatıldı. Özellikle 12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği Paketiyle, demokrasi, ahbaplık ve insanoğlu hakları sahalarında oluşturulan yaralar sarıldı. 28 Şubat sürecinde ülkenin insanoğlu kaynakları kesintiye uğratılmış, ötekileştirilmişti. Konfederasyonumuzun öneri ve önerileriyle, bu süreçte kıygın edilen amme görevlilerinin işe iadeleri, içtimai düzenlilik hakları özellikle iktisap etmek kabil mali, içtimai ve mahiyet haklarına müteveccih mağduriyetler şişman seviyede telafi edildi, fakat ağız ağıza bitirilmelidir.

Türkiye'nin rastgele bölgede arka kalmasını engelleyenlerden, milletin geleceğini tutu dibine alanlardan, baştan şişman Türkiye'nin önünü kesenlerden aritmetik sorulmadı. Bu kapsamda, 28 Şubat darbesini gerçekleştiren, ulama sağlayan er ve çırçıplak bürokratlardan aritmetik sorulmalı. Bu sürece aracısız ve endirekt dayanak noktası sağlayan iletişim araçları ve neymiş çırçıplak maşer kuruluşları kavim nezdinde aritmetik vermeli. Milletçe biliyoruz ki 28 Şubat darbesinin senaristleri ve sponsorları global güçlerdi. Bu güçler, bir tane on paralık belirleme edilerek açıklanmış edilmelidir. Yerli işbirlikçilerinin tamamından kavim adına, ahbaplık uğrunda aritmetik sorulmalıdır.'

Kaynak: AA