Suriye'nin Halep şehrinde yaşayan 27 yaşındaki Beşar ile 1 çocuk annesi hamile eşi Neddeh Haddad ülkelerindeki iç savaştan kaçıp 40 gün önce Türkiye'ye giriş yaptı. Genç kadın, Gaziantep'te kız bebek dünyaya getirdi. Bebek, yanlış anlaşılma nedeniyle tanıtım bilgi sistemine ağabeyi Yunus'un adıyla kaydedildi, cinsiyeti de 'erkek' olarak yazıldı. Çift, Adana'ya gelip merkez Yüreğir İlçesi'nin Akıncılar Mahallesi'nde kiraladıkları 2 odalı eve yerleşti. 

Kentsel dönüşüme giren ve yıkılmayı bekleyen 2 katlı binanın zemininde oturan çift, bu sabah 'Kudüs' ismini verdikleri bebeklerinin sesinin çıkmadığını fark edip kontrol etti. Kız bebeğin hareketsiz olduğunu görünce de komşularından, onlar da polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Sağlık ekipleri, bebeğin öldüğünü belirledi. Polis ekipleri, tercüman yardımı ile ailenin ifadesini alıp, bebeğin cenazesini kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

KIZINI KUCAĞINDA ADLİ TIP'A GÖTÜRDÜ

Kızının ölümüyle şoka giren baba Beşar Haddad, minik yavrusunun battaniyeye sarılı bedenini kucağında Adli Tıp Kurumu'na götürdü. Bir gelirlerinin olmadığını belirten anne Neddeh, yiyecek bulmakta zorlandıklarını, bebeğinin bakımsızlıktan hastalanıp, hayatını kaybettiğini söyledi. Henüz anne karnında talihsizlik yaşamaya başlayan, kimlik tanıtım bilgileri de yanlış girilen, ömrü de 26 gün süren minik Kudüs'ün kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi ile belirlenecek. 

GARAM BEBEK DE OTOGARDA ÖLMÜŞTÜ

Halep'ten yaya olarak Türkiye'ye geçen ve yakınlarıyla geldiği Adana otogarında otobüs bekleyen Suriyeli 33 yaşındaki Nesrin Berduş'un 1.5 yaşındaki kızı Garam Berduş de 3 gün hayatını kaybetmişti.

Kaynak: DHA