Kastamonu'da hayvan otlatma tartışmasında bir kişiyi öldürmek ve başka bir kişiyi yaralamak suçlarından yargılanan ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, hakime "Allah razı olsun. Ne muradın varsa versin" dedi. 

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan 81 yaşındaki Satı Çakaloğlu ve avukatı katıldı. 

Hayvanların otlatılması ve sulanması tartışmasında karısını öldürüp kocasını yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık Çakaloğlu, olayın meydana geldiği gün bahçesinde Sabire Habipoğlu'nun hayvanlarını otlattığını belirterek, 

"Kendisine, 'burada, neden hayvanlarını otlatıyorsun-' diye söyleyince bana yönelerek, 'bu otları sen mi yiyeceksin-' diye hakaret etmeye başladı" diye konuştu. 

Bu tarzdaki konuşmadan rencide olduğunu aktaran Çakaloğlu, şunları kaydetti: 

"Sabire Habipoğlu, bana 'benim çocuklarım var, seni bu yoldan geçirmeyiz' dedi. Bu tarzdaki karşılıklı konuşmalardan sonra Sabire, hayvanlarını uzaklaştırdı. Evimde istirahata çekildiğim bir anda gürültü duydum. Direkt olarak dışarıya çıktım. Sabire'nin eşi Mehmet Habipoğlu arabasını evimin önüne çekerek, hakaretler etmeye başladı. Mehmet, küfür ediyordu. Ben de, direkt olarak eve gidip av tüfeğimi aldım. Sövmeye devam edip, elini beline götürünce bir kez havaya ateş ettim. Sonra ona ateş ettim. Daha sonrasını hatırlamıyorum." 

Çakaloğlu, Mehmet'e yaralı bir şekilde kaçarken bir kez daha ateş ettiğini ancak ıskaladığını söyleyerek, Sabire'nin ise ağaçlık yere kaçması üzerine ona yöneldiğini ve ateş ederek onu da öldürdüğünü ifade etti. 

-Kararın açıklanması ve sanığın tepkisi- 

Mahkeme heyeti, duyma zorluğu çeken 81 yaşındaki Çakaloğlu'na, Sabire Habipoğlu'nu kasten öldürmekten suçundan 15 yıl, Mehmet Habipoğlu'nu yaralamak suçundan dolayı da 10 yıl olmak üzere toplamda 25 yıl hapis cezası verdi. 

Mahkeme başkanının, açıkladığı cezayı duyma zorluğu nedeniyle tam anlayamayan sanık Çakaloğlu, "Hakim bey, Allah razı olsun. Ne muradınız varsa versin" dedi. 

Hakimin durumu fark edip ikinci kez yüksek sesle tekrar cezayı söylemesi üzerine Çakaloğlu, görevlilerin duruşma salonundan çıkarttığı sırada iki elini birbirine vurarak, "Vah vah, 25 yıl hapis mi- 25 yıl nasıl geçer- Yandım ben" diyerek şaşkınlığını ifade etti. 

-İddianame- 

Kastamonu'nun Devrekani ilçesine bağlı Habeşli köyünde, hayvanlarını evinin önündeki çeşmede sulatıp çimlerde otlatması üzerine çıkan tartışmada Satı Çakaloğlu, evindeki av tüfeğiyle Sabire Habipoğlu'nu öldürmüş eşi Mehmet Habipoğlu'nu ise yaralamıştı. 

AA