ADIYAMAN

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, bir süre önce çöp konteynerinde poşet içerisinde altın bulan Suriyeli sığınmacıaltınla ödüllendirdi.

Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, zihinsel engelli olduğu belirtilen ve konuşmakta zorlanan 35 yaşındaki Suriyeli Zekeriya Tutüncü'nün bir süre önce hurda toplarken çöp konteynerinde poşet içerisinde bulduğu ziynet eşyaları, bir yakını tarafından polis merkezine teslim edildi.

Altınları polis merkezine götüren kayınbiraderi Yahya El Recco ile Tutüncü'yü kabul eden Vali Kalkancı, duyarlılıkları ve erdemli davranışından dolayı Suriyeli sığınmacılara teşekkür etti.

Recco, asil ve örnek bir davranış gösterdi

Kalkancı, yaptığı açıklamada, maddi durumu iyi olmamasına rağmen altınları polise teslim eden Recco'nun asil ve örnek bir davranış gösterdiğini belirtti.

Vali Kalkancı, "Müslüman kimliğimiz ve Allah'tan korkumuz, bize ait olmayanın sahibine iadesi açısından son derece önemlidir. Yahya el Recco kardeşimiz bunun yüklediği sorumluluğu yerine getirmiştir. Allah onun iyi ve güzel kalbinin mükafatını verecektir." ifadelerini kullandı.

Kalkancı, Tutüncü'yü altınla ödüllendirdi.

Muhabir: Çağrı Öner

Kaynak: AA