İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), 'takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler meydana getirdiği ve şüphelilere hile kurarak darbeye teşebbüs ettiği' iddiasıyla aralarında firari maznun Fetullah Gülen ile emektar güvenlik müdürü Yakub Saygılı'nın da bulunmuş olduğu 7'si tutuklu, 69 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, mevkuf sanıklar emektar güvenlik müdürleri Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy ile İbrahim Şener, Arif İbiş, Mehmet Habip Kunt, Mehmet Fatih Yiğit ve Mustafa Demirhan katıldı. Duruşmada 14 tutuklanmadan maznun da amade bulundu. Firari sanıklar Fetullah Gülen ve Sinan Dursun ile emektar güvenlik müdürü Hamza Tosun'u ise avukatları anabolizma etti.

Reddihakim talebine ret

Duruşmada Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, 15. Ağır Ceza Mahkemesince reddihakim taleplerinin ikrar edilmediğini açıklayarak, iddianamenin okunmasına geçileceğini söyledi. Bunun karşı yalan meydan bazısı maznun avukatları, kökler itirazlarında bulunarak, bugünkü duruşmada çabucak davaya bağlı boşaltma taleplerinin alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti maznun avukatlarının tahliyeye bağlı taleplerini reddederek, bin 453 sayfalık iddianamenin okunmasına geçilmesine değişmeyen verdi.

Muhabir: Muhammed Enes Can-Murat Kaya-Yunus Ege

Kaynak: AA