ANKARA

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğünde eğitim programına katılan 23 bomba ve narkotik madde arama köpeği ve eğitmeni, düzenlenen törenle mezun oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Köpek Eğitim Merkezinin "2016 Yılı Üçüncü Dönem Patlayıcı Madde Arama Köpeği ve İdarecisi Eğitim Programı" ile "2016 Yılı İkinci Dönem Yoğunlaştırılmış Uyuşturucu Madde Arama Köpeği ve İdarecisi Eğitim Programı" sertifika töreni, dün Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Törene, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Emre, daire başkanları, mezun köpeklerin görev alacağı kamu kurumlarının temsilcileri ve Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Köpek Eğitim Merkezinin tanıtım filmi izlendi.

Daha sonra 1997’den itibaren ulusal ve uluslararası düzeyde görev köpeği ihtiyacını karşılayan Köpek Eğitim Merkezinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 23 patlayıcı ve uyuşturucu madde arama köpeği ile eğitmenleri, sertifikalarını alarak mezun oldu.

13 patlayıcı madde arama ve 5 uyuşturucu madde arama görev köpeği ile idarecilerinin Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, 5 patlayıcı madde arama görev köpeği ile idarecilerinin ise diğer kamu kurumlarında göreve başlayacakları belirtildi.

15 Temmuz darbe girişiminde Özel Harekat ve Havacılık Daire Başkanlıklarına Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarında düzenlenen saldırıda, psikolojik travma yaşayan ve yürütülen yoğun terapinin ardından sağlıklarına kavuşan 7 görev köpeği de aynı törende mezun oldu.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

Kaynak: AA