Reşadiye’de Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, 21 gün önce Sabahevlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, aileleri mahallede aradı, ancak çocuklar bulunamadı. Bunun üzerine aileler saat 14.00’de durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ilçede arama çalışması yaparken, belediye hoparlöründen 2 çocuğun eşkali verilerek kayıp oldukları anons edildi. Arama çalışmalarına Jandarma ekipleri ve afad ekipleri de destek verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çalışmalarına katıldı. İlçedeki güvenlik kamera kayıtları da incelemeye alındı. İlçede en son Çermik Mahallesi’nde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki çocuğun, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı’na düşme ihtimali üzerine de o bölgede arama çalışması yapıldı. Ancak, çocuklara ulaşılamadı.
 
’ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR’
 

Aramaların 21’nci gününde AFAD ekipleri su seviyesinin son kez düşürüldüğü Kelkit Çayı üzerinde arama çalışması gerçekleştirdi. Suya indirilen bot içerisinde bulunan 3 kişilik ekip yaklaşık 25 kilometrelik alanda çalışma yaptı. Ayrıca çocukların en son görüldüğü Kelkit Çayı kenarında İl Özel İdaresine ait iş makinesi ile burada bulunan toprak yığını eşilerek arama yapıldı. Dursun Kağan Taşçı’nın babası İbrahim Taşçı ve yakınlarının da takip ettiği çalışmalardan sonuç çıkmadı.

BABAANNENİN GÖZYAŞLARI
 
Dursun Kağan Taşçı’nın gözü yaşlı babaannesi 80 yaşındaki Şerife Taşçı, "Yavrum şuralarda oynuyordu. Yavrumu istiyorum yavrumu. 3 hafta oldu, Salı sabahı Oyun oynamak için çıktılar. Pehlivan Dursun’um" diye ağladı. 
 
Baba İbrahim Taşçı ise çocukların kaybolmasının 21’inci günü olduğunu söyleyerek, "Çalışmalar devam ediyor. Ekipler aşağıda botla arıyorlar. Arıyoruz, bakıyoruz ama bir sonuç elde edemedik. Her ihtimalin üzerinde duruyorlar. Emniyet güçleri zaten araştırıyorlar. Şu ana kadar Kelkit Çayı üzerinde yapılan aramada herhangi bir delil yok. İnşallah bir sonuç çıkacak, umutla bekliyoruz" diye konuştu. ’Kelkit Çayı’ndan umudunuzu kestiniz mi’ sorusuna ise baba Taşçı, "Artık son arama zaten. Büyük ihtimalle bu son arama. Yani haliyle diğer ihtimallere doğru gidiyor sonuç" diye cevap verdi.
 

Kaynak: HABER7.COM