BARIŞ AKPOLAT- [email protected]

Yeni yıl yeni albümlerle geliyor. Bizim gibi müzikten böyle zevk alanların en büyük keyfiyse bu albümleri dinlemek, keyif almaya bakmak ve haklarında ileri geri konuşmak. Geçen hafta U2, Rihanna, Metallica, Tool, Kanye West ve Radiohead gibi 6 albümü yazmıştım. Aslında yerim yetse bu gibi 10 tane daha yazardım... Bu hafta anakımdan uzaklaşıp alternatife biraz daha yaklaşıyorum. Yazıda Primal Scream, PJ Harvey ve Royal Blood’ı filan görmeyince panik yapmayın sevgili müzik severler. Onlarla özel olarak ilgileneceğim.

The Last Shadow Puppets
Miles Kane iyi müzisyen. Alex Turner iyi müzisyen. Alex, Arctic Monkeys ile gerçekten beklenmedik bir yere çıktı. Bence falsoları var. Canlıda da izlediğim kadarıyla sahne duruşu ve triplerini karşılamak için birkaç fırın ekmeğe daha ihtiyacı var. Miles Kane desek onu da çok sevmemle birlikte solo işlerinden o kadar etkilenmiyorum. Yalnız konu The Last Shadow Puppets’a gelince akan sular duruyor. 60’ların tarzında müthiş bir iş geleceğine eminim. Albüm ismi belli değil.

Gorillaz
İlk çıktıklarında hakikaten bunları bir grup sanmıştım. Projenin arkasında Blur’den Damon Albarn olduğunu öğrenince şaşırmıştım. Çocukluk işte… Gayet sıkı ve yenilikçi, işlere el atan Albarn meğer büyük proje adamıymış. Sonradan anladık. Çizgi film karakterleri çoğu gruptan daha iyi müzik yapıyor dedirtmişti. Albarn’ın projesi Gorillaz’ın 5. albümünün fazlasıyla iyi olacağı tahmin ediliyor. Albüm ismi belli değil.

Run The Jewels
Geçen yıl en çok dinlediğim albüme imza attılar. Killer Mike ve El-P ikilisinin muhteşem birleşimi yenilikçi bir hiphop albümünü ortaya çıkartmıştı geçen yıl; ‘Run The Jewels 2’. Elektronik atmosferli albümleri bu yıl 3. albümle geri dönüyorlar. “Bulduğumuz her fırsatta deli gibi çalıştık” yazdı El-P, Twitter’a. Hem politik hem de müzikal anlamda bomba gibi bir albüm geldiğine eminim. Albüm ismi belli değil.

The xx
İlk çıktıklarında Islands adlı şarkıya inanılmaz yükselmiş ve tarzımın çok dışında olmasına rağmen sürekli dinledim durdum. Sonrasında grubun beyni, Jamie XX’in her işine dikkat kesildim hatta ilk solo albümünü çok kez dinledim. Hala remix’lerinden tutun da eski işlerine kadar belli aralıklarla açarım. Günümüzün kaliteli DJ ve prodüktörlerinden olan Jamie yine boş iş yapmaz. Albüm ismi belli değil.

Deftones
Şimdi alternatif listeye bir metal koymazsam gözüm açık gider, ortamlarda alemin yüzüne bakamam. Deftones beni metalin alternatif tarafıyla tanıştıran ekiplerden biri. 2012’de yayınladıkları Koi No Yokan muazzam bir albümdü. Japonca’da ilk görüşte aşkı tarif etmek için kullanılan Koi No Yokan gibi bir grup bunlar. Veyahut her görüşte aşk diyelim. Zeki, sert ve duygusal bir müzik. Yeni albümleri solist Chino Moreno’ya göre daha serbest jam sessionlardan oluşan bol keyboard kullanımlı olacak. Merak içindeyiz efenim. Albüm ismi belli değil.

Kaynak: Birgun.net