Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürkçü, AK Parti Antalya milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, ihracatçı ve üreticilerin kahramanca çalıştıklarını, ama 2015 yılının bölge için zor bir yıl olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkçi, ama 64’üncü hükümetin kolay kılmak için çıkardığı teşvik ve destek paketleriyle yükün bir kısmını üretici ve ihracatçının omzundan aldığını belirtti.

İhracatçıların yeni pazarlara açılması için Ekonomi Bakanlığı için yeni bir ihracatçı teşvik paketini yakında açıklayacaklarını belirten Bakan Tüfenkçi, yeni pazarlara girmenin anahtarı olmanın yanı sıra bu dönemde ihracatçı ve üreticilerin nefes almasını da sağlayacağını dile getirdi. Türkiye gündeminin refah, ekonomi, hak ve özgürlükler olmasını isterken, birilerinin özellikle enerjilerini boşa harcatmak üzere her türlü kirli senaryoları oynatmaya çalıştığını ifade eden Bakan Tüfenkçi, şöyle konuştu:

“İç ve dış mihraklar var. Türkiye’nin 1 Kasım’dan sonra yakaladığı istikrarı bozmaya çalışanlar ve bunlara taşeronluk yapmaya çalışanlar var. Son zamanlarda özellikle ülkemiz terör belasıyla karşı karşıya. Terör sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın sorunu. Sadece İstanbul’da değil Brüksel’de, Paris’te bomba patlıyor. Biz dünyada teröre karşı her zaman tek ve öncede sonrada tek ses veren ülke, ‘senin teröristin benim teröristim’ demeden terörü insanlık suçu olarak gören, IŞİD’ini de PKK’sını da öbür terör örgütlerini de aynı gören ülkeyiz. Biz terörle anılmak istemiyoruz, ama teröre boyun eğmek de istemiyoruz. Onun için terörün istediği korkuya, paniğe kapılmadan sonuna kadar en son noktaya kadar giderek ülkemizi bu terör belasından kurtarmış olacağız. Tabi teröre ev sahipliği yapanlar bir gün o terörün kendilerini de yakacağını bilmiyor olabilir, o yüzden bir kez daha hatırlatalım, o terör gelir bir gün onları da yakar.”

Bakan Tüfenkçi, 2016 yılı onuna kadar ihracatçıların gümrük kapılarındaki maliyetlerinin düşürülmesi yönündeki çalışmalar kapsamında, tamamen elektronik otomasyon sistemine geçileceğini, böylece kağıt kullanımının da sona erdirileceğini sözlerine ekledi.

Tören, Bakan Tüfenkçi ve protokol üyelerinin en çok ödül alan firmalara ödüllerini vermesiyle sona erdi.

Diğer yandan Antalya Valiliği’ni de ziyaret eden Bakan Tüfenkçi, Vali Muammer Türker’le bir süre görüştü, kentteki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Bakan Tüfenkçi Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Kaynak: DHA