Güvercinlik Mahallesi'nde 200 yıl önce yaşayan Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın torunları olduğunu iddia eden 550 kişinin, yaklaşık 75 milyon lira değerindeki 170 dönümlük arazinin tapusunun kendilerine verilmesi için Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ve avukat Devrim Deniz aracılığıyla sürdürdükleri hukuk mücadelesinde altı arazinin daha sorunu çözüldü. Mumcular Mahallesi'nde mirasçılarla bir araya gelen Emlakçı Barın ve Av. Deniz, konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Üç dosyanın tamamlanarak satışının yapıldığını hatırlatan Av. Deniz, 'Şu anda da altı dosyamızın işlemleri tamamlanıyor. Bunlardan iki tanesinin kıymet taktiri yapılmış, iki tanesi satış müdürlüğüne indirilmiş, diğer iki tanesinin de kesinleştirilmesi beklenmektedir. Bunlar da kesinleştirildikten sonra da satış günleri de peyderpey belirlenerek, satışı yapılacak. Satışı yapılacak altı taşınmazla ilgili mirasçıların, alt soylarını yazdık. Mirasçılar hissedarların, takip etme olanağı vardır. Miraslarla ilgilenenlere, mirasçılara ya taşınmazları kullananları da bilgilendirmiş oluyoruz' dedi.

136 DÖNÜMLÜK YENİ ARAZİ

Dava devam ederken 136 dönümlük daha arazinin ortaya çıktığını belirten Av. Deniz, 'Hacı Hüseyin Ağa'nın soyundan olduğu belirlenen Hacı Osman Ağa'ya ait mirastan, 136 dönümlük arazi ile ilgili vekaletlerimizi tamamlayamadığımız için tapu temiz belgesi veremeyeceğimizden dolayı bu yeri de izale-i şuyu yoluyla satma kararı aldık. Fakat bu tüm sülale için bir kayıp olacak. Çünkü mahkemede bu yer kesinlikle değerine gitmeyecektir. Vekalet vermeyen, her ne sebeple olursa olsun, çekinenlere de bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını bekliyorum. En azından vekaletleri tamamlayabilirsek, yeri değerinde satıp daha fazla kazanç elde edeceklerdir' dedi.

200 yıllık yılan hikayesini çözdüklerini söyleyen Tuncer Barın, 'Gönül isterdi ki ailenin tamamının muvafakatını alıp, intikalleri yapalım. Tapular verilsin ve herkesin kazanması gereken değerler cebine girsin. Arada özel inatlaşmalar ve kavgalar, anlaşmazlıklar ilk günden bu yana karşılaştığımız hadiseler. Bu sülalede de yanaşmayanlar var. İnatlaşmalar yüzünden zaman ve zarar kaybı çekecekler. Emlakçı aracılığıyla yapılabilecek bir şey kalmadı. İş hukuki boyuta ulaştı, adliyede çözülecek. Bizlerde takibi yapacağız' dedi.

Kaynak: DHA