ANTALYA

Antalya'da bu yıl "Dünya Harikaları ve Mitoloji" temasıyla 11'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin açılış töreni yapıldı. Festivalde 250 ton kum kullanılarak yapılan ve hain darbe girişimine karşı halkın direnişini anlatan Demokrasi ve Şehitler Anıtı, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Antalya Lara Birlik Halk Plajı Sandland Arena'da, 12 ülkeden 20 sanatçı tarafından 10 bin ton nehir kumu kullanılarak yapılan, dünya harikaları ve mitolojik kahramanların heykellerinin yer aldığı festival başladı. Sergide, Eyfel Kulesi, Taç Mahal, Aztek Tapınakları, Keops Piramidi, Kolezyum, Yasak Şehir'in de aralarında bulunduğu eserler ile tepegöz, Odin, Abu Simbel, Europa, Kumiho gibi mitolojik heykeller yer alıyor.

Festival kapsamında 250 ton kum kullanılarak yapılan ve hain darbe girişimine karşı halkın direnişini anlatan "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü Kum Heykel Anıtı" da ziyarete açıldı.

Vali Münir Karaloğlu, kum heykel festivalinin 11'inci kez kapılarını açtığını, turizmi çeşitlendirerek turistin otelden dışarıya çıkmasını sağlamak için önemli aktivitelerden olduğunu söyledi.

Kent turizmi için önemli bir festival olduğunu anlatan Karaloğlu, "Bugün, hain terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin, karanlık gecenin yıl dönümü. O geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Meydanlara toplanarak bunu yapamayız. Unutmamak ve unutturmamak adına sanatın desteğine ihtiyacımız var. Saatlerce bir yerde otursak, ciltlerce kitap yazsak buradaki kum heykelinin zihinlerde yarattığı etkiyi yaratamayız." diye konuştu.

Karaloğlu, 15 Temmuz ile ilgili daha çok sanatsal etkinliğin yapılması gerektiğini, tankları durduran kahramanları temsil eden kum heykelinin önemli olduğunu bildirdi.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak: AA