Eskişehir'de Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki yaklaşık 200 avukat, Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın darbedildiği yere karanfil bıraktı.

Eskişehir Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 2. Genç Avukatlar Kurultayı'na katılan Metin Feyzioğlu, programının ardından beraberindeki yaklaşık 200 avukatla Korkmaz'ın darbedildiği öne sürülen Kurtuluş Mahallesi'ndeki Sanayi Sokak'a geldi.

Burada basın açıklaması yapan Feyzioğlu, Eskişehir'de görülmesi planlanan davanın Kayseri'ye alınmasının görevlerini fedakarca yapan avukatların elinden kaçırma çabası olduğunu savundu.

"Türkiye'nin her yerinde avukatlar ve barolar vardır" diyen Feyzioğlu, şöyle devam etti: "Ali İsmail Korkmaz, evladı olan herkesin evladıdır. Ali İsmail, bundan sonra milletin kalbinde yaşayan bir kardeşimizdir. Dolayısıyla (davayı) nereye götürürlerse götürsünler, ister Kayseri'ye ister bir başka yere Ali İsmail'in hakkını savunmak için biz oraya gideceğiz. Bu dava bir başlangıçtır. Ali İsmail'i bu sokakta acımasızca öldürenler ve bu talimatı verenler, en ağır cezaya mahkum edilecektir. Yarın, öbür gün, 10 yıl sonra Ali İsmail'leri kim öldürttüyse bunlar ortaya çıkarılacaktır."

Konuşmaların ardından Feyzioğlu ve beraberindeki heyet olayın gerçekleştiği öne sürülen yere karanfil bıraktı. Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla Korkmaz'ın darp edilmesi olayına karıştığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen, aralarında bir polisin de bulunduğu İ.K, M.S, R.K, M.V. ve E.H tutuklanmıştı. Polis memurları Ş.G, H.E. ve Y.A'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

cumhuriyet