Adana'da bir soruşturma kapsamında hastaneden rapor alıp polis merkezine dönen 3 polisten 2'sinin şehit edilmesiyle ilgili tutuklanan terör örgütü PKK üyesi 3 sanık hakkında 3'er kez müebbet ve 48'er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi Amirliğinde görevli polisler Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı'nın 28 Eylül 2015'te kentteki bir özel hastanenin oto parkından ekip aracıyla çıkarken şehit edilmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Polislerin şehit edilmesi olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan Vedat Bayram, Bedri Kavak ve Serhat Güzel hakkında "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme, silahlı terör örgütüne üye olma, Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, mala zarar verme, terör örgütünün propagandasını yapmak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Cumhuriyet savcısı, sanıklar Bayram, Kavak ve Güzel'in 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48'er yıl hapisle cezalandırılmalarını istedi. 19 sayfalık iddianamede, hain saldırının oluşu, terör saldırısından kurtulan polis memuru İsa Doğan ile 3 sanık ve olayı gördükleri iddia edilen tanıkların ifadelerine de yer verildi.

İddianamede, "Şüphelilerden Serhat Güzel'in örgüt içerisinde Şahin kod adıyla, Vedat Bayram'ın Velat kod adıyla örgüt içinde faaliyetlerde bulunduğu, arkadaşları Bedri Kavak ile birlikte PKK/KCK terör örgütü yöneticilerinin emir ve talimatı ile devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak için eylem yapmaya karar verdikleri anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

İddianamede, saldırıda 2 meslektaşı şehit düşen polis memuru İsa Doğan'ın silahla kendilerine ateş edenin Vedat Bayram olduğunu net ve kesin olarak teşhis ettiği bilgisine yer verildi.

Sanıkların yargılanmasına 10 Haziran'da başlanacak.

Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi'nde görevli polis memurları polis ekip otosuyla 28 Eylül 2015'te Özel Güney Hastanesi'nin oto parkından ana yola çıkarken silahlı saldırıya uğramış, araçtaki 3 polisten Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı şehit olmuştu.

Kaynak: AA