Orhangazi İlçesi'nde geçen yıl 2 Kasım’da meydana gelen olayda Serhat Kuş, yönetimindeki 77 AJ 352 plakalı otomobillle Bursa yönünde ilerlerlerken iddiaya göre önünde giden araçlara makas attı. Bu sırada kontrolden çıkan otomobil, aynı yönde giden Volkan Hasanusta (33) yönetimindeki 16 JJM 46 plakalı araca çarpınca her iki araç zeytin ağaçlarını bulunduğu tarlaya uçtu. Kazada, Serhat Kuş'un yanında oturan arkadaşı Aykut Tekin (20) olay yerinde, diğer aracın sürücüsü Volkan Hasanusta ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

ALKOLLÜ ÇIKTI

Kazada, Serhat Kuş ve aracında bulunan Meryem Kanber (18) ile Nazlı Can Doğan (19) yaralandı. Yapılan kontrolde kanında 0.53 promil alkol tespit edilen Serhat Kuş, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan Serhat Kuş, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Taksirle 2 kişinin ölüme sebebiyet vermek' suçundan hakkında 15 yıl kadar hapis istemiyle dava açılan Serhat Kuş’un yargılanması tamamlandı. Duruşmada, kazada ölen Aykut Tekin ve Volkan Hasanusta’nın yakınları hazır bulundu.

YALOVA'DA YEMEK YİYİP ALKOL ALMIŞLAR

Tutuklu sanık Serhat Kuş ilk savunmasında, olay günü arkadaşları Aykut, Meryem ve Nazlıcan ile beraber Yalova Kurtköy’e gittiklerini belirterek şunları anlattı:'Orada yemek yiyip alkol aldık. Daha sonra benim kullandığım araçla Bursa istikametine doğru yola çıktık. Nazlı benim sağ tarafımda oturuyordu. Meryem ile Aykut arkada oturuyorlardı. Ben sağ şeritte seyir halindeyken sol şeride geçtim. O sırada arkamdan gelen bir araç benim aracımın sağ arkasına vurunca kaza meydana geldi. Bu kazada arkadaşım Aykut öldü. Ayrıca diğer şoförün de öldüğünü öğrendim. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ben aracın içindeyken esrar kullanmadım. Diğer arkadaşlarımın da kullandıklarını görmedim. Kanımda esrar çıktığını da bilemiyorum. Kaza bu şekilde meydana geldi. İki kişimin ölümüne neden olduğum için üzgünüm, böyle olmasını istemezdim.'

'TRAFİK TERÖRÜ VARSA BU SANIK TERÖRÜN BAŞIDIR'

Ölen Volkan Hasanusta’nın kardeşi Hakan Hasanusta, 'Trafik terörü varsa sanık bu terörün başıdır. En ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum' dedi. Kazada eşi Volkan’ı kaybettiğini söyleyen Canan Hasanusta da, 'Eşim kazada öldüğü sırada hamile idim. Şimdi bir çocuğum var. Çocuğum ömür boyu babasız kalacak. Bu nedenle sanığın cezaevinden çıkmasını istemiyorum' diye konuştu.Kazada oğlu Aykut Tekin’i kaybeden Ayten Tekin ise, 'Yavrumun askere gitmesine az bir zaman kalmıştı. Sanık oğlumu 'çok kısa bir süre gezip geleceğiz' diyerek evden aldı. Daha sonra ölüm haberini aldık. Şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum' dedi.

SAVCI 'KASTLA 2 KİŞİYİ ÖLDÜRMEKTEN' CEZA İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın olay günü alkol kullandığını, idrar tahlilinde de esrar maddesi kullandığının tespit edildiğini vurguladı. Diğer araç sürücüsünün kusurlu bulunmadığının delillerle tespit edildiğini, ayrıca sanığın yolda zik zak yaparak araç kullandığının da tanık beyanlarıyla tespit edildiğini kaydeden Savcı, sanığın 'Kastla iki kişiyi öldürme' suçundan eylemine uyan TCK’nun 81/1, 21/2 53, 63 maddeleri gereğince ayrı ayrı iki kez cezalandırılmasını istedi.

ÖNCE ÖMÜRBOYU 

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının talebini ve toplanan delliller sonucu, sanık Serhat Kuş’a önce 2 kez ömürboyu hapis cezası verdi. Atılı suçun 'olası kasıtla' işlendiğine hükmeden mahkeme, TCK’nın 21/2 maddesi uyarınca ayrı ayrı 22’er yıl olmak üzere toplam 44 yıl hapis cezasına mahkum etti. Cezada indirim uygulamayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak: DHA