ANTALYA

Kamu Bilişimcileri Derneği tarafından "Potansiyelini Bilişimle Keşfet" sloganıyla, Belek turizm merkezinde Gloria Golf Resort'te düzenlenen "2. Kamu Bilişim Zirvesi"nde, siber güvenlik sistemlerinden markaya, geleceğin teknolojisinden kamu ve özel sektördeki dijitalleşmeye kadar birçok konu masaya yatırıldı.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu zirve kapsamında, büyük şirketler fuaye salonlarında kurdukları standlarda teknolojik ürünlerini tanıttı, bilişim projelerinin poster sunumları yapıldı. Haber Akış Sistemi'nden (HAS) Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne (EBYS), dijital arşive kadar AA'nın birçok projesi de burada sergilendi.

Zirvede, panellerin yanı sıra takım oyunları düzenlenerek, kamu ve özel sektör temsilcilerinin birlikte ekip çalışması yapması sağlandı.

Kamu Bilişimcileri Derneği Başkanı Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbi̇lgi̇n, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu Bilişim Zirvesi'nde iki gün boyunca önemli konuların ele alındığını söyledi.

Zirveye kamu kurumlarından üst düzey yöneticilerin katıldığını belirten Özbi̇lgi̇n, "Biz 300 civarında katılım beklerken 650 civarında katılım oldu. Önemli konuları tartıştık. Kamuda dijital dönüşümü konuştuk. Eğer ülke olarak gelişmek istiyorsak, ilk on ekonomi arasına girmek istiyorsak bunun yolu dijital sektörden, dijital dönüşüme yapılan yatırımdan geçiyor. Bilişime yatırımın geleceğe yatırım olduğuna inanıyorum. Dijital dönüşümün bir zihniyet değişikliği olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Özbi̇lgi̇n, organizasyonda bulut bilişim, siber güvenlik, büyük veri, kümelenme gibi birçok konuyu ele aldıklarını, güzel bir etkinlik yapıldığını ifade etti.

"45 poster sunumu yapıldı"

Zirvede bir ilki gerçekleştirerek, kamu kurumlarının önemli projelerinin poster sunumlarını yaptıklarını anlatan Özbi̇lgi̇n, katılımcıların birbirlerinin başarı hikayelerini gördüklerini söyledi.

Özbi̇lgi̇n, zirvede 70 kadar konuşmacının olduğuna, 3 özel sektör, 5 kamu paneli gerçekleştirdiklerine işaret ederek, bütün panellerin ana temasının dijital dönüşüm olduğunu belirtti.

Dijitalleşme adına Türkiye'de hızlı bir atılım olduğunu vurgulayan Özbi̇lgi̇n, "Yıllardır bilişime yapılan yatırımın çok önemli olduğunu iletiyorduk. Çünkü bilişimsizliğin maliyetini çok uzun yıllardır konuşuyoruz. Aslında bilişime yaptığınız yatırımlar büyük gibi gözükse bile uzun vadede o yatırımı yapmamanın maliyeti çok daha büyük." dedi.

Özbi̇lgi̇n, Türkiye'nin dijitalleşmede ileri noktalara gelmeye başladığını, e-devlet endeksinde sıralamalarda yokken şimdi yukarılara doğru çıktığını dile getirdi. Özbi̇lgi̇n, "Sadece ürünleri satın alan, tüketen değil, üreten bir teknoloji yaratmaya başladık. Yerli ve milli ürünlerimiz artmaya başladı." ifadesini kullandı.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak: AA