Satanist cinayeti, Ortaköy'de 13 Eylül 1999 gecesi işlendi. Sabah Gazetesi'nden Ali Oktay'ın imzasıyla yayınlanan haberdeki mahkeme belgelerine göre; satanist E. A., Ö. Ç. ve Z. G. D., o gece piknik yapıyordu. E.A, şeytandan kendisine birini kurban etmesi yolunda mesaj geldiğini söyledi. E.A ve Ö.Ç., Şehriban Coşkunfırat'ın boğazını sıktı, ağzını kapattı.

Z.G.D. de Coşkunfırat'ın direncini kırmak için bacaklarını bıçakladı. Ç., öldükten sonra Coşkunfırat'ın ırzına geçti. A. da tecavüz etmek istedi ama başaramadı.

ŞEYTANA KURBAN VERMEK İSTEDİK
 
Üçlü, ifadelerinde "Ayın 13'ü uğursuz. O gün şeytana kurban vermek istedik. Daha önce de bir kediyi pişirip yedik" dedi. Üçlüye "cinayet, hırsızlık ve naaşa hakaret" suçlarından müebbet hapis ve 9 ay hapis cezası verildi. Cezayı Yargıtay onadı.

AİLEDEN 211 BİN LİRALIK DAVA
 
Üç hükümlü, 16 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. Bunun üzerine Coşkunfırat Ailesi, üç hükümlüye 211 bin liralık tazminat davası açtı. D. davaya şöyle yanıt verdi:

"Büyük azap duyuyorum. 17 yıl boyunca sadece fiziken değil, psikolojik, sosyo ekonomik yıpranmalarıyla beraber hicabını ve vicdan azabını hâlâ yaşamakta olduğum bu davanın yeniden gündeme gelmiş olması, aynı acıyı, hüznü ve kederi yeniden yaşamama sebep oldu. 17 yılda benim, ailemin büyük kayıpları oldu ve bunlara sebep yine benim tarifi mümkün olmayan, açıklanamayacak boyutta olan, telafisi olmayan bir anlık yanlışa yönlendirilmenin, belki de olay sırasındaki çaresizliğimin nedenleriydi."
 
"TAZMİNAT REDDEDİLSİN" DEDİ

Nedametini açıklayacak söz ve cümle bulamıyorum şu an. Kaldı ki bu 17 yılda babamı kaybettim. Babam bu olay yüzünden kahrından öldü. Sabıkam nedeniyle ve ismimden dolayı iş bulup çalışamıyorum. Doğup büyüdüğüm İstanbul'u bile terk etmek zorunda kaldım. Hiçbir sosyal güvencem yok. Aileden tekrar özür diliyor ve tazminat talebinin reddedilmesini istiyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr