ÇANAKKALE

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale'deki ziyaretlerinin ardından 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapılacağı Anadolu yakasındaki Lapseki ilçesinin Şekerkaya mevkisindeki alanda incelemede bulundu.

Söz konusu köprü sayesinde Marmara ile Ege'nin iç bölgeler ile Anadolu'nun birbirine daha rahat bir ulaşıma kavuşacağını dile getiren Arslan, çalışmalara fiilen başladıklarını belirtti.

İş makinelerinin bölgede hafriyata başladığına işaret eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak gerek bizim, gerek ülkemiz için, gerek Çanakkale, Lapseki için gerçekten tarihi günler yaşıyoruz. Çünkü verdiğimiz bir sözün bu bölge için şehitler diyarı Çanakkale için önemli olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatına fiilen başlandı. Sahada siz de görüyorsunuz, iş makineleri çalışıyor. Biz burada özellikle Anadolu yakasını Trakya bağlayacak olan köprü ayağının geldiği yerdeyiz. 18 Mart'ta da inşallah bu köprünün resmen temelini Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve değerli misafirlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Bu gurur gerçekten hepimize yeter."

Trakya'yı Anadolu'ya özellikle Çanakkale bölgesine bağlamış olması nedeniyle köprünün çok önemli bir pozisyonunun bulunduğuna işaret eden Arslan, şöyle devam etti:

"Dünyanın en büyük ayak açıklığı olan köprüsü ki 2023 metre olacak. Yaklaşım viyadüklerini de düşünürseniz 5 bin metrenin üzerinde bir uzunluktan bahsediyoruz. Deprem kuşağında rüzgar alan bir yerde çok özel bir köprü olacak. Diğer köprülerden farkı iki ayrı köprü gibi olacak ve yan yana iki köprü gibi karşılıklı kirişlerle bağlanmış olacak. Ancak köprü sadece bu bölgede insanımızın yaşamını kolaylaştırmış olmayacak. Karşıdan karşıya geçişleri kolaylaştırmış olmayacak. Tarihi yarımada, Gelibolu’nun, Çanakkale’nin olduğu yerde bu bölgenin turizmine ilave bir katkı sağlayacak. İnsanımızın bu tarihi değerlerinin olduğu yer gelip ziyaret etmesini çok daha da kolaylaştırmış olacak."

Muhabir: Burak Akay

Kaynak: AA