Bağlar Kaymakamlığı tarafından açılan ve yaklaşık 400 kadının kurs gördüğü Kadın Destek Merkezi'ne, 25 Nisan 2012 tarihinde el yapımı patlayıcı madde, ses bombaları ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından açılışı yapıldıktan 14 gün sonra saldırıya uğrayan kadın merkezinde 3 kişi hafif yaralanırken, merkezde ağır hasar oluştu. Saldırı nedeniyle olay yerine gelen güvenlik güçlerine ait zırhlı araca da molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Saldırının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Kadın Destek Evi'ne yüzleri maskeli 5 kişi tarafından yapılan saldırı olayı ile ilgili olarak hazırlanan iddianamede, Kadın Destek Merkezi'ne yönelik saldırı sonrası olay yerine gelen polis otosuna şüpheli M.Y.'nin molotof attığı belirtildi. Saldırıda zırhlı polis aracının zarar gördüğü ve yapılan takip sonucu M.Y.'nin yakalandığı, kaçan 4 kişiden 2'sinin kimliğinin tespit edildiği onların da arandığı belirtildi.

İddianamede şüpheli M.Y.'nin savcılıkta susma hakkını kullandığı belirtildi. Daha sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan M.Y. sorgusunda iki kişinin gezerken kendisine bomba olduğunu daha sonradan öğrendiği maddeyi verdiklerini, kendisine bombayı polislere atmasını söylediklerini, kendisinin de polisleri görünce attığını söyledi. M.Y. nöbetçi mahkemede verdiği ifadeden sonra tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

POLİS ARACININ BOYASI HASAR GÖRDÜ

Saldırıya uğrayan zırhlı polis aracında kısmen hasar oluştuğunun belirtildiği iddianemede aracın arka kapısının boyasında yer yer sıyrıklar olduğunun tespit edildiği belirtildi. İddianamede, M.Y.'nin suç tarihinde fikir ve eylem birliği içerisinde bulunduğu suç ortakları ile birlikte 'terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', 'patlayıcı madde bulundurmak' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarını işlediği belirtilerek toplam 19 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

M.Y.'nin önümüzdeki günlerde Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlayacağı öğrenildi.

dha