Başbakan Tayyip Erdoğanın Roman vatandaşlarla gerçekleştirdiği buluşmada Parasız eğitim istiyoruz, alacağız pankartı açan 18 aydır tutuklu üniversite öğrencileri Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer dün tahliye edildi. 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan öğrencilere milletvekilleri ve hukuçulardan destek yağdı. Tahliye kararını sevinç ve gözyaşıyla karşılayan anne Hayat Tüzer,Adalet yerini buldu dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. oturumuna, DHKP/C örgütü üyesi oldukları ileri sürülen, Ankara Üniversitesi Antropoloji bölümü 4. sınıf öğrencisi Yılmaz ile Trakya Üniversitesi Makine Bölümü 2. sınıf öğrencisi Tüzer ve tutuksuz Utku Aybar katıldı. Öğrencilerin beraatlarını talep eden Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlunun yerine atanan Cumhuriyet Savcısı Adem Özcan, tahliye talep etti. Öğrencilerin avukatı Taylan Tanay,Ferhat ve Berna Başbakan karşısında açılmış pankart nedeniyle tutuklular. Bu anlayışla her demokratik talebi silahlı terör kapsamına almak mümkün. Bugün sadece Türkiyede öğrenci eylemleri terör suçu kapsamındadedi. Mahkeme heyeti ise delil durumunu, yargılamanın geldiği aşamayı dikkate alarak öğrencileri tahliye etti. Duruşma 8 Mart 2012ye ertelendi.

Meclis’e taşıyacağız

Duruşma öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Tüzer ile Yılmazın tutuklu yargılanmasını protesto etti. Tekin, Bu sorun sadece Ferhat ve Bernanın sorunu değil. Şu anda 500e yakın öğrenci ne yazık ki tutuklu bulunuyor. Pankarta tahammül edemeyen Başbakan’ın demokrasiden bahsetme hakkı olmamalı diye düşünüyorumdiye konuştu. Tekin, tutuklu öğrencilerin dosyalarını parlamentoda da gündeme getireceklerini belirtti. Yılmazın babası da, Masumca bir şey yaptılar. Son sınıftaydı. Haklarının iadesini istiyorumdedi.